menu

  • 2018.10.24.

Extra Liga női csapatbajnoki mérkőzés

2018. október 19-én került megrendezésre a Kecskeméti Spartacus Sportkör Asztalitenisz Csarnokában az Extra Liga női csapatbajnoki mérkőzés.

Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér – PET-BAU A.S.E. Orosháza 4/6

Gy: Füle Kata 3, Drabant Anita 1

Az Extra Liga 3. fordulójában, az orosháziak ellen kiélezett csatára volt kilátás. A kecskemétiek ugyan a mezőny legfiatalabb csapatát tudhatják magukénak, és az előző két fordulóban nem nyertek, de nagy küzdelemre, szoros meccsekre kényszerítették eddigi ellenfeleiket. Most is nagy volt a fogadkozás. Az ellenfél csapatában játszott Braun Éva sokszoros felnőtt válogatott, illetve Nagypál Márta ifi válogatott, a ranglista 3. helyezettje. A találkozó szomorú eseménnyel kezdődött. A néhány napja meghalt Magos Juditra, a 6-szoros Európa bajnokra, a sportág korszakos ikonjára emlékeztek a kilátogatók.

Az első meccsen a Drabant – Füle páros mintha az öltözőben maradt volna, simán kikaptak a Braun – Nagypál párostól. Drabant 3/0-as vereséget szenvedett Horváth Lillától. A következő meccsen bár 3/1-re kapott ki Molnár Anna Nagypáltól, de lehetett volna fordított eredmény is. Füle Kata 3/1-re leiskolázta Braunt. Drabant Anita viszonylag könnyen, 3/1-re verte az ifi ranglistán előbb álló Nagypált. Jött Füle Kata, iskolajátékkal nyert 3/0-ra Horváth ellen. Összesítésben 3/3 a mérkőzés állása! Molnár Anna Braun elleni 3/0-ás veresége, illetve a szokásos Füle Kata győzelem, most éppen 3/1-re Nagypál ellen, 4/4-re módosította a mérkőzés állását! Drabant az utolsó előtti meccsen 3/1-re kikapott Brauntól. Az utolsó találkozón Molnár Anna óriásit küzdött Horváth ellen. 3/2-es veresége hozta meg az orosházi csapat 6/4-es győzelmét.

A szépszámú közönség nagy tapssal jutalmazta a kecskeméti lányok küzdeni tudását, esetenként jó játékát.

Ujhidy Tibor elnök: “Amikor augusztusban kiderült legjobb játékosunk, Szvitacs Alexa kiesése, nem is a vereségektől féltettem annyira a lányokat, hanem hogy mentálisan összeroppannak-e. És láss csodát, nem. Sőt, minden találkozón egészséges önbizalommal felvértezve vesznek részt. Ne feledjük, 16-18 éves lányok maradtak a csapatban, húzóember nélkül. Büszke vagyok rájuk nem csak a meccseken mutatott teljesítményük miatt, hanem az edzéseken nyújtott eltökélt munkájukért. Füle Kata ismét bebizonyította kivételes asztalitenisz tudását, Drabant Anita és Molnár Anna küzdeni tudását. Köszönjük a nézők biztatását, sokat segítettek.
Hajrás Spari, hajrá kecskeméti asztalitenisz!”

Kapcsolódó képek