menu

  • 2018.10.24.

Férfi Futsal NB II Bajnoki 8. forduló

Tarolt a Scoregoal, hazai pályán nagyarányú győzelemmel emlékeztek az 56’-os Hősökre!

Scoregoal Kecskeméti Futsal Club – Nyírbátori SC: 13-1 (6-0)

Jó előjelekkel várták a kecskeméti futsalosok a soron következő hazai bajnoki mérkőzést. Két fordulót megelőzően Kartalról hozták el a pontokat, míg múlt héten a Fradinál játszottak igen jó meccset.

Így, esélyesként fogadták a Nyírségből idelátogató Nyírbátori alakulatot, és a kilátogató szurkolók nem is csalódtak mind a játék, mind a gólok száma tekintetében. Móra révén már a 3. percben megszerezték a vezetést a hírös városi legények (1-0), majd a 10. percben egy szép összjátékot követően újra Móra volt eredményes (2-0). Az igazi „kék oroszlános” henger ezek után indult be: a 15.,16.,17. percben Deák Donát rázta meg magát, és szerzett gyorsan mesterhármast, ezzel lassan eldöntve a mérkőzést. (5-0) Ám a fölény és a magabiztos hazai játék ezek után sem maradt el. 18. percben Kovács kap forintos labdát, és irtózatos erővel vágja fel a játékszert a léc alá. (6-0)

A második félidő ott folytatódott, ahol az első abbamaradt. Nagyon motivált és jól játszó Scoregoal, és védekezésre berendezkedő vendégek. Ám így is gyorsan jött az újabb hazai gól: 21. percben szögletvariációt követően Rutai kapásból lő, amibe Sallai beleér, és így a tehetetlen kapus mellett vágódik be a labda a hálóba. (7-0) A hazaiak mindent elkövettek ezek után is, hogy kiszolgálják a mindvégig igen lelkes szurkolóikat. A 23. percben Bánóczki messziről talál a kapuba, majd újra villan Móra és máris 9-0-t mutat az eredményjelző. A 29. percben Marozsi indul meg két védő mellett, akiket lerázva lövi ki a kapu bal alsó sarkát (10-0) És hogy a szegedi különítmény harmadik tagja se maradjon ki a góllövésből, Rutai spiccel lő el egy labdát, ami a kapus lábai mellett talál utat a kapuba. (11-0) A vendégek egy –egy kósza ellentámadással próbáltak veszélyeztetni, ám vagy a kapufa, vagy Peltzer kapus nagyszerű védései akadályozták meg a gólszerzésben a nyírbátori alakulatot. A 35. percben aztán egy távoli – egész pályás – átívelés lepte meg a hazai portást, aki felett hulló falevélként csapódott az egyetlen vendég gól a kapuba. (11-1) És hogy a vendégek annyira ne örülhessenek a szépítő találatnak, arról két Kovács találat gondoskodott a mérkőzés végén. (13-1)

Gólszerzők: Móra (3), Kovács (3) Deák (3), Marozsi (1), Sallai (1), Rutai (1), Bánóczki (1)

Koós Károly vezetőedző értékelése: „Nem gondoltuk, hogy könnyű mérkőzés lesz, de örömmel láttam, hogy a srácok ezt máshogyan gondolják. Az első percektől kezdődően dominált a csapat, és lélegzetvételt sem engedett az ellenfél játékosainak. És a játék végre gólokban is megmutatkozott. A csapat most megmutatta, hogy igazából mire képes, az elmúlt hetekben már-már érződött, hogy jó formában vagyunk, és ezen a mérkőzésen ez kicsúcsosodott. Ma még örülünk az eredménynek, és jár a gratuláció a fiúknak, ám szerdán már teljes erőbedobással dolgozunk tovább, ez csak egy állomás volt a sok közül. Külön köszönet a kilátogató szurkolóknak, biztatásuk, és lelkesedésük átragadt a játékosokra is, úgy gondolom, méltó módon emlékeztünk meg az 56-os Hősökről!”