menu

  • 2018.10.29.

Temetői nyitvatartás és behajtási rend Halottak Napján

November 1-jén a Kecskeméti Köztemető hosszabb nyitvatartással, 6.00-21.00 óráig fogadja a megemlékezőket. November 6-tól áll vissza a szokásos téli nyitvatartási rend (7.00-18.00 óráig).

BEHAJTÁSI REND:

A temető gépkocsiforgalmi rendje az alábbiak szerint alakul:

A kegyeleti ünnepet megelőző, illetve követő hétvégére a szombat-vasárnapi behajtási rend érvényes, azaz reggel 7.00-tól 19.00-ig engedélyezett a gépjárművel való behajtás.
Október 31-én szerdán szintén a hétvégi behajtási rend él, azaz 7.00-19.00 óráig látogatható a temető személygépkocsival.

November 1-jén viszont már csak 10.00 óráig lehet a temető területére behajtani, ezt követően személygépkocsik számára tilos a behajtás.
November 2-án 10.00 óráig mindenki számára engedélyezett a behajtás, 10 óra után csak mozgásukban korlátozott személyek hajthatnak be a temetőbe.

Ezen a napon ingyenesen igénybe vehető kisbuszok segítik a temetőn belüli közlekedést. A főbejárattól induló 9-10 személyes kisbuszok elsősorban az idősek, mozgásukban korlátozott személyek sírhoz/sírokhoz jutását segítik.

 

BIZTONSÁG

A forgalom zavartalan lebonyolítása érdekében a temetőben, illetve annak környékén megerősített rendészeti jelenlét biztosított, polgárőrök, településőrök, rendőrség szolgálja a biztonságot.

 

KEGYELETI MEGEMLÉKEZÉS

2018. november 1-jén 17 órakor kegyeleti megemlékezésre kerül sor a ravatalozó melletti Katona József emlékszobor előtt. A megemlékezésre, az ökumenikus istentiszteletet követő közös gyertyagyújtásra minden érdeklődőt szeretettel várnak.

 

FIGYELEMFELHÍVÁS!

Halottak Napja és Mindenszentek környékén a temetőlátogatók száma a többszörösére emelkedik egy átlagos naphoz képest. Kérik, hogy személyes tárgyaikra, táskájukra, autójukra, értékeikre fokozottan figyeljenek! Ha tehetik, a szokásos személyes tárgyaikon, valamint a kegyeletgyakorláshoz, a kegyelet megadásához szükséges kellékeken kívül mást ne vigyenek a temető területére! A gépjárművekben ne hagyjanak nagy értékű tárgyakat és az autókat minden esetben zárják be!

A Városüzemeltetési Nonprofit Kft. a temetőben a temetőlátogatók kárára elkövetett lopásért, rongálásért és károkozásért felelősséget vállalni nem tud. Ilyen esetekben az illetékes Rendőrkapitányságon lehet a bejelentést, illetve feljelentést megtenni. A kiemelt napokon a társaság megerősített biztonsági szolgálattal dolgozik, illetve a temető környékén a rendőrség folyamatos jelenlétet biztosít.

A Református temető 2018. november 5-ig 6:30 és 20:00 között tart nyitva. November 5. után visszaáll a 7.00-18.00 közötti nyitvatartási rend.

 

Forrás: hiros.hu