menu

  • 2018.10.30.

Férfi Futsal NB II Bajnoki 9. forduló

Padlóra került, majd felállt és győzött a ScoreGoal!

MVFC Berettyófalu II. – Scoregoal Kecskeméti Futsal Club : 4-5 (3-1)

Messzire utazott a Scoregoal, az MVFC Berettyóújfalu II. csapata fogadta a hírös városi legényeket, ahol gyorsan padlóra kerültek, majd heroikus küzdelem árán felálltak, és elhozták a nagyon értékes pontokat.

Talán még a buszon pihentek, vagy csak a lábak érezték meg a több, mint 280 kilométeres utat, de a berettyói fiatalok 3 perc alatt keresztül száguldottak a kecskemétieken. Az első jobbegyenest az 1. percben, majd a balhorgot a 3. percben ütötte be Takács a hazaiak részéről (2-0). Nehezen ébredtek a kecskeméti futsalosok, őket is meglepte az igen dinamikus, gyors és szép futsalt játszó hazaiak játéka. Az előre játékban teljesen passzívak voltak a mérkőzés ezen periódusában, és a védekezést is igen szellősen oldották meg. Így nem volt meglepő, hogy a 10. percben újabb ütést kaptak a kecskemétiek. (3-0). Ekkor Koós Károly időt kért, és próbált a fejekben rendet tenni. Az időkérés még megfelelő időben érkezett. Az utolsó 5 percben éledeztek a hírös városi legények, Rutai, illetve Móra próbálkozott átlövésekkel, ám az első kísérletek vagy elkerülték a kaput, vagy a hazaiak kapusa védett. A 17. percben már nem hibázott Rutai Balázs, és egy visszakapott labdát helyezett szépen a kapu baloldalába. (3-1).

A második félidőre egy teljesen más Scoregoal érkezett meg. A zónavédekezésük összeállt, és a stabil hátsó alakzatból robbanásszerűen indultak meg az ellenfél kapuja felé, többször is veszélyeztetve az ellenfél kapuját. Ekkor már játékuknak meg volt a ritmusa és a dinamikája is, egy ilyen gyors ellentámadásnál Deák kapja a labdát jó 8 méterre a kaputól, és két kapufát is érintve vágja be a játékszert a hálóba (3-2). A lendület megmaradt, a 27. percben újabb villámgyors ellentámadás, és Rutai ellenállást nem tűrően lő óriási gólt. (3-3) De a vezetést ekkor még nem sikerült átvenni, sőt… a fiatal berettyói alakulat magasabb sebességi fokozatba kapcsolt, és a következő 5 percben átvette a játék irányítását. A 33. percben egy oldalberúgásnál nagyszerű figurát kihasználva, újra előnybe került a hazai alakulat. (4-3) Ám a Scoregoal, a mai napig nem tudva honnan, de újabb energiabombát felhasználva egyenlített. A 34. percben gyönyörű egy érintőt követően, Móra – Rutai – Móra járt a labda, és a végén Móra nem hibázott (4-4). Két percre rá Marsa indult meg egy cselsorozattal, szorított helyzetből passzolt Rutainak, aki egy igazítást követően erős keresztet lőtt a hazai kapu előtt, Marsa berobbanva lőtt szép, és igen értékes gólt (4-5). Az utolsó 4 percre a hazai alakulat átállt az 5 a 4 elleni játékra, ám ekkor már lehetett látni, hogy az egymásért is küzdő kecskemétiek nem engedik kiénekelni a sajtot a szájukból. Ugyan ehhez még kellett egy óriási Csővári bravúr is a végén, de az eredmény nem változott. Értékes 3 ponttal tértek haza a kecskeméti futsalosok.

Góllövők: Rutai (2), Deák (1), Móra (1) Marsa (1)

Koós Károly vezetőedző értékelése: „Mindent megtettünk annak érdekében, hogy padlóra kerüljünk, a Fradi elleni meccsünket másoltuk az első félidőben. A fiatal berettyói csapat keresztülfutott rajtunk és csak kerestük a játékszert, és önmagunkat is. A szünetben rendet tettünk a fejekben, sehol sem jó érzés bohócként részt venni egy eseményen, pláne nem egy futsal mérkőzésen. A második félidőben már azt a kecskeméti futsalt láttam, amit mindig is látni szeretnék. Gyors, dinamikus, és a nagyszerű egyéni teljesítményekkel fűszerezve. Nagyon értékes 3 pontot hoztunk el a Hajdúságból.”