menu

  • 2018.11.07.

Győzött és dobogóra állt a Scoregoal!

Scoregoal Kecskeméti Futsal Club – Csenger Futsal: 9-3 (3-0)

Két győzelemmel a hátuk mögött várták a kecskeméti futsalosok a soron következő bajnoki mérkőzést, nem is akárkik ellen, a tabellán második helyet elfoglaló Csenger érkezett a Hírös Városba.

A rangadónak titulált mérkőzés hazai fölénnyel kezdődött, előbb Marsa, majd Móra tornáztatta meg a vendégek hálóőrét. Az áttörésre az 5. percig kellett várni, ekkor Rutai kapott jó keresztpasszt, és lökete a csengeriek kapujába kötött ki. (1-0) A hazai fölény állandósult, ami helyzetekben és nagyszerű védekezésben csúcsosodott ki, ám a következő gólra 10 percet várni kellett. Ekkor újra Rutai villant, növelve a hazaiak előnyét két gólra. (2-0) A vendégek nem találták a fogást a nagyszerűen játszó hazaiakon, sőt… a 18. percben Kovács J. talál meg egy lecsorgó labdát, és gurít el a kapu mellett a hálóba. (3-0)

Megnyugtató előnnyel, ám egyáltalán nem nyugodt kedélyek között folytatódott a mérkőzés. A második félidő elején Dobosi fickázta ki a csengeri kaput, átvéve a pókháló takarítás szerepkörét. (4-0) Ekkor már a szabolcsiak sem tétlenkedtek, és magasabb fokozatba kapcsoltak, aminek gyorsan meg is lett az eredménye, Lengyel szerez szép gólt. (4-1) Az események csak ezek után pörögtek fel, felváltva veszélyeztetve a kapukat, igazi derbi meccshangulatot teremtve. Az ellenféltől Fejes kap nagyszerű labdát, és a tehetetlen Csőváris mellett lő gólt. (4-2) Erre viszont a hazaiaknak volt válasza, Kovács J. ugrik ki, és lőtte kis a hosszú alsót. (5-2) Pár perccel később Márk Ádám is betalált egy szép cselt követően a hazaiak részéről (6-2), majd Rutai gondolja úgy, hogy ő bizony meglövi a mesterhármast, és szerez újabb szép találatot. (7-2) Ám a „zöldek” a nagy hátrány ellenére is tartották magukat, és próbálkoztak becsülettel, egy ilyen próbálkozásból jött a felzárkózás. Újra Lengyel Marcell volt eredményes. (7-3) A csattanó a végére érkezett. Előbb Bánóczki talált utat az ellenfél kapujához, majd Marozsi kap kihagyhatatlan passzt, és állítja be a végeredményt (9-3)

Góllövők: Rutai (3), Kovács J. (2), Márk (1), Bánóczki (1), Marozsi (1), Dobosi (1)

Koós Károly vezetőedző értékelése: „Az elmúlt hetek eredményei alapján, két jól felkészített csapat találkozásából, rangadóra készültünk, és teljes mértékben ezt is kaptuk. Az első félidőben még nem feküdt teljesen jól a meccs, tapogatózó, bizonytalan játékot láttam, habár a védekezés szépen összeállt. A második félidőben volt egy jó 10 perces adok-kapok, amiből mi jöttünk ki jól, sőt ezt követően már azt játszottuk, amit szerettünk volna, gyors, tetszetős támadásokat vezetve, és újra sok gólt szerezve. Gratulálok a fiúknak, a mai estén is szépen odatették magukat.”