menu

  • 2018.11.21.

Meggyőző kecskeméti sikerek az Országos Ifjúsági TOP 24-en

Magyar Asztalitenisz Szövetség 2018. november 17-18-án rendezte meg az Országos Ifjúsági TOP 24 bajnokságot Budapesten, ahol az ország 24 legjobb ifjúsági versenyzője kapott indulási jogosultságot.

A Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér három leánya szerzett kvótát a ranglista helyezésük alapján.
A kétnapos torna első napján csoportmérkőzések zajlottak, amik alapján kialakult az első, második és harmadik 8-ba jutók névsora.

A Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér játékosai kiváló küzdésről és koncentrációról tettek tanúbizonyságot, ami meghozta az eredményt is.

Drabant Anita és Füle Kata a legjobb 8-ba jutott, míg Molnár Anna a második nyolcban folytathatta a küzdelmeket.

Második nap volt a mindent eldöntő, ugyanis ekkor kerültek kijátszásra a helyezések.

Első fordulóban Drabant Anita és Füle Kata házi rangadót vívott egymással, ahol kitűnő, minőségi labdameneteket láthattak a nézők, végül Füle nyert 3-2-re.

Füle Kata – Drabant Anita

Drabant kiegyensúlyozottságát ez sem rendítette meg, mivel utána egymás után nyerte a mérkőzéseit, többek között a verseny későbbi második helyezettjét is magabiztos játékkal 3-0-ra verte. Végül az előkelő harmadik helyet szerezte meg Anita.

Drabant Anita a dobogó 3. fokán (jobb oldal)

 

Füle Kata utolsó éves ifiként rutinosan versenyzett, nagy csatákat vívott, a verseny győztese Harasztovich Fanni ellen is vezetett 2-0-ra lenyűgöző játékkal. Végül a negyedik helyet érdemelte ki.

Molnár Anna a 9-16. hely valamelyikéért küzdhetett a második napján a versenynek. Magabiztos, nyugodt játékkal érte el a 11. helyezést.

Vajda Viktor edző: “A versenynaptár egyik legfontosabb és legmegterhelőbb eseménye volt ez a játékosok számára, ahol a mentális felkészültség a fizikai mellett még nagyobb szerepet kapott a folyamatos téthelyzetek miatt. Versenyzőink bebizonyították, hogy kitűnő állapotban vannak és az edzéseken elvégzett munka egyre inkább kifizetődik számukra.”

Kapcsolódó képek