menu

  • 2018.11.22.

Férfi Futsal Magyar Kupa Nyolcaddöntő

Sokáig tartotta magát a Scoregoal, ám végül győzött és továbbjutott a Berettyóújfalu.

Scoregoal Kecskeméti Futsal Club (NB II) – MVFC Berettyóújfalu (NB I): 0-4 (0-0)

A Magyar Kupa nyolcaddöntőjében a Kecskemét azt az MVFC Berettyóújfalut fogadta, akik háromszoros bajnoki (2008, 2009, 2014), kétszeres Magyar Kupa (2009, 2012) és Szuperkupa (2008, 2009) győztes, és az idei évben Bajnokok Ligája induló csapatként, számos magyar válogatott játékosokkal és spanyol idegenlégiósokkal érkeztek a Hírös Városba. Ám a kecskeméti csapat nem feltartott kezekkel fogadta nagynevű ellenfelét. Ugyan már az első félidőben is szembetűnő volt az NB I listavezetőjének gyors, dinamikus és technikás, tetszetős futsal játéka, de a scoregoalos fiúk teljes mértékben felvették a küzdelmet és bizony csak helyzetekig jutottak el a hajdúságiak. A hazaiak pedig rendre gyors kontrákkal veszélyeztettek, amiből Kovács J. kétszer is gólt szerezhetett volna, de vagy mellé pördült a játékszer, vagy pedig a kapus védett. A berettyói csapat az idő előrehaladtával egyre több helyzetet dolgozott ki, ám a mai napon Peltzer Márk talán élete meccsét védte, és lehetetlennek tűnő védéseket produkálva tartotta meccsben csapatát. Így mindenki nagy meglepetésére a félidő gól nélküli döntetlennel zárult.

A második félidőben a vendégek még egy lapáttal rátettek az eddig is óriási iramú mérkőzésre, és a kecskemétiek ezt a 8. percig bírták. Ekkor egy átlövésből Harmati Tamás révén megszerezte a vezetést a Berettyó (0-1). A hazaiak így kénytelenek voltak jobban kinyílni, amiből előbb Marozsi hibázik ziccerben, majd Deák Donát hagy ki egy biztos helyzetet. Ám a másik oldalon is pattogott a labda szaporán, előbb még kapufát lőtt a vendég csapat majd, egy elfutásból és beadásból Szabó Péter volt eredményes. (0-2) A kecskeméti csapat a kétgólos hátrány ellenére sem adta fel, kontrákra alapozva próbálta feltörni a vendégek védelmét, legközelebb Kovács J. járt, aki oldalsó kapufával ijesztette meg Tihanyi kapust. A 33. percben aztán elment a mérkőzés a hazaiak részéről, gyors gurigázást követően újra Szabó Péter volt eredményes, növelve az előnyt háromra. A hazaiak oldaláról Marsa veszélyeztetett az utolsó percekben, lövése a felső kapufáról pattant ki a játéktérről. A végén még Sanches Barrena is betalált egy szép mozdulattal, kialakítva ezzel a végeredményt. (0-4).

Koós Károly vezetőedző értékelése: „Először is gratulálok a Berettyóújfalu csapatának, megérdemelten mentek tovább a kupában. Másodsorban viszont gratulálok a csapatomnak, és minden egyes játékosomnak, nagyon büszke vagyok rájuk, hogy sikerült megnehezíteni a nagynevű ellenfelünk dolgát, szűk harminc percig gólt sem kaptunk. És a kontráinkban pedig végig meg volt a lehetőség a gólszerzésre, sajnos ma este ez nem jött össze… Harmadsorban pedig szeretném megköszönni a kilátogató szurkolóknak, hogy ilyen sokan, és ennyire lelkesen buzdították a csapatot, ezek a szurkolók óriási lökést tudnak adni a srácoknak.”