menu

  • 2019.01.24.

Befejeződött a Csokor utcai óvoda infrastrukturális fejlesztése

Befejeződött a TOP-6.2.1-15-KE1-2016-00002 azonosító számú, „Csokor utcai óvoda infrastrukturális ejlesztése” című projekt.

Az óvoda a Széchenyi 2020 program keretében, az Európai Regionális Fejlesztési alaptól kapott 114,35 millió forint vissza nem térítendő támogatás segítségével újulhatott meg. A támogatás értéke 100%.

A beruházásnak köszönhetően a Kecskemét, Csokor utca 9. szám alatt található óvodaépület részlegesen átalakult és teljes körűen felújításra került. A fejlesztések átfogó építészeti, gépészeti, épületvillamossági munkálatokat és energetikai korszerűsítést tartalmaztak.

A projekt keretében megvalósult az épület homlokzati felületeinek utólagos hőszigetelése, a homlokzati nyílászárók cseréje, a tetőszerkezet szigetelése, az épület projektarányos akadálymentesítése, valamint a fűtési- és használati melegvíz rendszerének korszerűsítése.

A meglévő ablakok kibontását követően, új, kis hőátbocsátású, háromrétegű üvegezéssel ellátott korszerű műanyag ablakokat kapott az épület.

A felújítási munkálatok, a három csoporttal működő létesítmény nevelési-gondozási egységei mellett az intézmény működését biztosító egyéb helyiségeket is érintették (melegítőkonyha, szociális helyiségek).

Az intézmény fejlesztőszobával egészült ki és tornaszobával is bővült. Átalakításra kerültek a gyerekek által használt vizesblokkok; a közös mosdók helyett külön mosdók kerültek kialakításra a csoportok részére.

Megújult a felnőtt mosdó-öltöző területe; akadálymentes WC, személyzeti WC, öltöző, mosó és tároló helyiségek létesültek.

A már meglévő parkolóhelyekből akadálymentes parkoló-férőhelyet jelöltek ki, biztosították az épület akadálymentes megközelítését, a folyosókra vezetősávokkal ellátott burkolat került, illetve a helyiségek nyílászáróit küszöbmentes kialakításúra cserélték.

Az intézmény udvarán kerti pihenőhelyet alakítottak ki és sor került a zöldterület, valamint a játszóterület fejlesztésére is.

A projekt részeként eszközbeszerzés is megvalósult; az óvoda új bútorokkal, berendezési tárgyakkal, fejlesztő eszközökkel és játékokkal gazdagodott. A Csokor utcai óvoda infrastrukturális fejlesztése hozzájárul a TOP-6.2.1-15 kódszámú „Családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése” című felhívásban szereplő fő célok megvalósításához, az óvodai ellátás hozzáférésének javításához, a szolgáltatások minőségének fejlesztéséhez és a kisgyermeket nevelők munkavállalásának támogatásához.

A fejlesztőszoba kialakítása elősegítheti a speciális képesítéssel rendelkező munkavállalók alkalmazását is. A projekt terveit a „CSUVÁR” Mérnöki Iroda Kft. készítette, a kivitelezést a FREE LINE Kft. végezte.

A projektről bővebben a www.kecskemet.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala
Pályázatkezelési és Közbeszerzési Osztály
Elérhetőség: 06 76 513 513, palyazat@kecskemet.hu

Kapcsolódó képek