menu

  • 2019.04.01.

Befejeződött az egészségügyi alapellátás innovációs célú infrastrukturális fejlesztése Kecskeméten

A vissza nem térítendő támogatást tartalmazó projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg. A projekt európai uniós támogatása bruttó 299.999.995 forint volt.

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata a TOP-6.6.1-15-KE1-2016-00001 konstrukció keretében az „Egészségügyi alapellátás innovációs célú infrastrukturális fejlesztése Kecskeméten” benyújtott pályázaton bruttó 299.999.995 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert. A támogatás mértéke 100%, a támogató alap az Európai Regionális Fejlesztési Alap.

A TOP-6.6.1-15-KE1-2016-00001 azonosító számú „Egészségügyi alapellátás innovációs célú infrastrukturális fejlesztése Kecskeméten” című projekt keretében megvalósult fejlesztés célja a kecskeméti egészségügyi alapellátás infrastruktúrájának növelése volt. Ennek érdekében a 11 telephelyen történő fejlesztések keretében energia-megtakarítási célú, egyéb korszerűsítési vagy állagjavítási munkákat végeztek el, a telephelyek műszaki állapotának és a felmerülő fejlesztési igényeknek megfelelően. A projekt fontos célkitűzése volt az egészségügyi alapellátást nyújtó rendelők rossz műszaki állapotának megszüntetése.

A projekt 11 megvalósítási helyszíne Kecskeméten a következők voltak: Batthyány u. 16., 20., 22., Czollner tér 7., Kada E. u. 4/a., Nyíri út 61. (2 telephely), 63.(2 telephely), Széchenyi sétány 6.,Piaristák tere 7.

A projekt keretében megvalósult a költséghatékony működtetés. Az ezzel párhuzamosan megjelenő egészségfejlesztő, egészségmegtartó és prevenciós programok a lakosság egészségi állapotot javítják és a háziorvos „kapuőri” szolgálatát is erősítik. A program révén javulhat az egészség-magatartás, az egészségtudatosság, és a betegségmegelőzés szintje Kecskeméten.

A meglévő rendelők infrastrukturális beruházásai mellett, a projekt ugyanis innovatív szakmai program megvalósítását is tartalmazta. A Piaristák téri rendelőkomplexumban a védőnői szolgálathoz kapcsolódó egyedülálló ellátás bevezetése valósult meg, mely hozzájárul a családok egészségének, valamint testi, lelki, szociális jólétének megteremtéséhez.

További információ kérhető: Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Pályázatkezelési és Közbeszerzési Osztály Elérhetőség: 06 76 513 513, palyazat@kecskemet.hu

Forrás: kecskemet.hu

 

 

 

Kapcsolódó képek