menu

  • 2019.04.02.

Férfi Futsal NB II Bajnoki Felsőház 4. forduló

Hat pontos derbire érkezett az Újpest, 5-0 lett a vége!

Scoregoal Kecskeméti Futsal Club – Újpest FC-220 Volt: 5-0 (3-0)

Igazi nagy rangadóra volt kilátás hétfő este, hiszen a második helyezett Újpest érkezett Kecskemétre, ám sima 5-0 vereséggel kellett távozniuk a Hírös Városból.

Jól kezdett a Scoregoal, a hazai játékosok élesen, és nagy lendülettel vetették magukat bele a derbibe, aminek korán meg is lett az eredménye. A 3. percben Marozsi bombáját még védte az újpesti hálóőr, ám Kovács ismétlésénél már tehetetlen volt. (1-0) Támadásban és lendületben maradtak a hazaiak, újabb centerezése a 7. percben, és a vendégek védője szerencsétlenül tálal Dobosi elé, aki nem hibáz az üres kapunál (2-0). A 9. percben egy gyönyörű szögletvariációt váltottak gólra a Kék Oroszlánok, Rutai passzol vissza Marsához, akinek lapos lövésére nem ér le a lilák portása (3-0). Az újpesti szórványos ellenakciókat a Dobosi-Deák páros nagyszerűen megszűrte, ezen az estén a kecskemétiek védekezése kimagasló volt, nagyon kevés lehetőséget adtak az ellenfélnek, és ha nagy nehezen keresztül is mentek a védőfalon, a kapuban álló Tombácz biztosan védte a lövéseket.

A második félidő ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, kecskeméti lendületes támadások, és sok technikai hibát védő újpestiek. Az újabb hírös városi góltól az egyébként nagyszerű napot kifogó újpesti kapus mentette meg az övéit. Ám miután a vendégeket szorította az idő, átálltak 5 a 4 elleni játékra, ami balul sült el a számukra. Rutai szerez meg egy lecsorgó labdát, és a visszahátráló mezőnyjátékos lábát is érintve lő szemfüles gólt (4-0). Majd 1 percre rá, újabb Rutai villanás, és máris 5-0. Az újpestiek próbálkoztak becsülettel a hátralévő percekben, ám a mai estén minden sült hazai oldalról, és így egy nagyon magabiztos játékkal, nulla kapott góllal hozták le a nagyon fontos derbit.

Ezzel a Scoregoal Kecskeméti Futsal Club felugrott a tabella második helyére, és kedvező folytatásban bízva, jövő héten Kartalra utazik, ahol egy esetleges győzelemmel bebiztosíthatja érmes helyezését.

Gólszerzők: Rutai (2), Dobosi (1), Kovács (1), Marsa (1)

Koós Károly vezetőedző: „Hibátlan mérkőzést játszottunk, végig domináltunk a mérkőzésen. Egy futsal meccset lehozni kapott gól nélkül, óriási eredmény és megsüvegelendő. Nagyon büszke vagyok a srácokra, ezen az estén nem adtak lehetőséget az ellenfélnek, minden úgy sült, ahogy elterveztük. Nagy fegyvertény az Újpest legyőzése, talán ez a meccs bizonyította, hogy nem irreálisak a dobogóról szőtt álmaink!”

Kapcsolódó képek