menu

  • 2019.04.10.

Májusban rajtol az ötödik Születésünnep Kecskeméten

Május 5-15. között, ötödik alkalommal szervezik meg a Születésünnepet!

A programsorozat célja, hogy bemutatkozzanak azok a kecskeméti programok, szakemberek, melyek a várandósság, szülés, kisgyermekes időszak témájával foglalkoznak. A 10 nap során minden program ingyenesen látogatható. A szervezők minden évben igyekeznek színvonalas előadásokat, foglalkozásokat kínálni. Évről évre egyre nagyobb az érdeklődés, a látogatottság. A 2019-es ünnepen 22 helyszínen, 70 program és 100 ajándék vár a résztvevőkre!

Az esemény főszervezője Kovács-Dandi Csilla, dúla, kismama jóga oktató, aki maga is várandósokkal, a szülés témájával foglalkozik.

„Ha anyák napja, akkor indul a Születésünnep is! Ötödik éve vagyok részese ennek az önkéntes, ingyenes rendezvénynek. Ez egy remek lehetőség, hogy az édesanyák kapcsolódhassanak a szakemberekkel, és egymással is. „

Az összefogásban van szülésznő, gyermekorvos, fogorvos, védőnő, mentőtiszt, pszichológus, mozgásfejlesztő, gyógytornász, IBCLC szoptatási tanácsadó, dúla, hordozási tanácsadó, jógaoktató, sportoktató, különféle foglalkozásvezető (Ringató, Így tedd rá, Békatorna stb.).

Programjaink szinte minden területet felölelnek, mégis említsünk pár újdonságot is az idei évben: csecsemő-elsősegély alapok, English for the little one, mondóka és bábjáték angolul a kicsiknek, főzősuli a Bodzakertben, a Császárvonal előadása, megnyitja ingyenesen kapuit a Kalamajka Játszóház egy délelőttre.

Nagy örömünk és büszkeségünk, hogy második éve Dr. Kelemen Edit főorvosnő is szívesen jön kötetlen beszélgetésre az édesanyákkal. Csatlakozott még két gyermekorvos, Dr. Nagy Beáta és Dr. Szűcs Mária is valamint Riczu Norbert mentőtiszt is.

Fő támogatóink, akiknek nagyon hálásak vagyunk: Libri (Malom), Katona József Könyvtár, Csák-Hajas Bori fotó, Bajáki Helga Photography, Simple nyelvi magánoktatás, Betti Delikátesz, Szívszerész, Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület, Kecskeméti Rajzfilmstúdió, Relax Sóbarlang, Bababolt Kecskemét, Kecskeméti Kölyökpark

Programjainkra 450 útlevéllel és 200 db marketing mappával készülünk, melybe hasznos bemutatkozó anyagokat, névjegykártyákat helyezünk el a szakemberekről, támogatóinkról.

Az összes program és a nyereményjáték részletei a www.szuletesunnep.hu weboldalon elérhető.

Kapcsolódó képek