menu

  • 2019.04.17.

Hamlet a Ciróka Bábszínházban

William Shakespeare: Hamlet királyfidráma

Nádasdy Ádám és Arany János fordításának felhasználásával

Mikor válik valaki felnőtté? Vajon hányan mondhatjuk el igazán, hogy felnőttként viselkedünk a mindennapokban? Egyáltalán mit jelent felnőttnek lenni?

Hamlet egy átlagos kamaszfiú, akit épp csak az különböztet meg az átlagtól, hogy egy királyi udvarban él, és ő a király fia. Ám hirtelen elveszíti az édesapját és a világ nagyon más arcát kezdi mutatni neki. Olyan dolgok derülnek ki a családtagjairól, amik merőben megváltoztatják a felnőttekről, és a társadalomról alkotott képét. „Hihetek-e még az anyámnak, aki valószínűleg már apám életében is titkos viszonyt folytatott a nagybátyámmal? Ilyenek a nők? A nagybátyám sem az, akinek hittem. Senki sem az, akinek hittem. Nem bízhatok senkiben.” Ráadásul az apja szelleme visszatér a síron túlról, és közli a fiával, hogy a nagybácsi ölte meg. Felszólítja Hamletet, hogy álljon rajta véres bosszút. Hamlet azonban meghasonlik a szülői elvárás terhe és a saját értékítélete közötti ellentétben. Vajon mi lenne a helyes lépés?

Az előadás William Shakespeare Hamlet című drámájának rendhagyó, újragondolt adaptációja, Hamlet szemszögén keresztül elmesélve: a bizalmatlanná vált Hamlet világa ez, ahol szerinte mindenki álarcot visel, és már nem tudja eldönteni, hogy kinek mit hihet el…

Játsszák: Tóth Mátyás, Dénes Emőke, Lendváczky Zoltán

Tervező: Kara Dávid

Zene: Csizmás András

Dramaturg: Nagy Orsolya

Mozgás: Kámán Orsolya

A rendező munkatársa: Szabó Nóra

Rendező: Ivanics Tamás

Bemutató: 2019. május 4. (szombat) 19 óra

További előadások: május 8. (szerda) 19 óra, május 24. (péntek) 18 óra

Helyszín: Ciróka Bábszínház, Kecskemét (Budai utca 15.)

www.ciroka.hu

Kapcsolódó képek