menu

  • 2019.04.30.

Újra győzött a Scoregoal, ezzel az éremszerzés közelébe kerültek!

Energia SC Gyöngyös – Scoregoal Kecskeméti Futsal Club : 2-8 (1-3)

Hétfő este Gyöngyösre látogattak a hírös városi futsalosok, nehéz mérkőzésre számítottak, ám a második félidő alapján teljesen megérdemelten nyertek, még ekkora arányban is.

Rosszul kezdődött a mérkőzés a vendégek részéről, hiszen az 5. percben Sári, a hazaiak támadója egy lecsorgó labdát vágott a hálóba (1-0). A gyöngyösi alakulat nagy nyomás alatt tartotta a vendégeket az első 10. percben, többször Tombácz kapus nagyszerű védései kellett, hogy csapata meccsben maradjon. Ám ahogy teltek a percek, úgy vette át az irányítást a kecskeméti csapat. A 9. percben Kovács készít elő jól Maczelkának, aki téli érkezését követően idénybeli első gólját lövi meg a Scoregoalban (1-1). Ez újabb lendületet adott a vendégeknek, a 13. percben Dobosi kap nagyszerű labdát, és a csapatkapitány elemi erővel vágta léc alá a játékszert. (1-2) A mérkőzés ezen periódusában már csak elvétve jutott támadáshoz a hazai csapat, a kecskeméti retesz jól zárt hátul. A 19. percben a nagy kedvvel játszó Dobosi szerez meg egy labdát, és szép kényszerítőből újabb találatot jegyez. (1-3)

A második félidő nem is indulhatott volna jobban, a vendégek gólfelelőse Rutai talál a kapuba mindösszesen a kezdőrúgástól számított 1 percen belül (1-4). Elmenni látszott a hajó a hazaiak részéről, ám Sári újra leleményes, és egy kapu előtti kavarodásból ő találja meg leggyorsabban a labdát, ezzel szorosabbá téve a mérkőzést (2-4). Ám nem sokáig örülhetett a hazai publikum, szabadrúgáshoz jutottak 10 méterről a kék oroszlánok, és Rutai ahelyett hogy rábombázta volna, okosan figurára játszotta a labdát, ami most Marozsira jön ki, aki meg is hálálja a játékot, szép gól lő. (2-5) Egy lapra feltéve mindent, a hazai gárda 5 a 4 elleni játékra állt át az utolsó 10 percre, ám gólt mégis a vendégek szereznek. Előbb Tombácz véd óriási, amiből Marsának dob ki forintos labdát, aki felismerve a kirontó kapus szituációt, gyönyörűen emel felette a hálóba (2-6). Majd egy újabb Tombácz védés, ami a kapunál marad és egész pályás gólt lő a kecskeméti hálóőr! Szépségdíjas gól volt! (2-7) És végül, hogy az öröm teljes legyen Dobosi Zsolt csapatkapitány az utolsó pillanatokban gurít üres kapura, amivel csapata nyolcadik, maga harmadik gólját szerzik meg.

Ezzel a győzelemmel három fordulóval a vége előtt a kecskeméti csapat a második helyen áll, 4 pont előnnyel a harmadik csengeri csapat előtt, és 5 pont előnnyel a negyedik Újpest előtt.

Gólszerzők: Dobosi (3), Tombácz (1), Rutai (1), Marozsi (1), Maczelka (1), Marsa (1)

Koós Károly vezetőedző: „Nehéz mérkőzésre számítottunk, és az első 10 percben ezt meg is kaptuk, nagyon ránk jött a Gyöngyös. Ám utána sikerült a sorokat rendezni, Tombácz kapus is nagyszerű napot fogott ki, kulcspillanatokban tartotta életben a csapatot. Gyors három gólunknak köszönhetően azonban a hazai csapat összeesett és innen már egyenes út vezetett a győzelemhez. Nagyon fontos három pontot hoztunk el, ezzel lépéselőnybe kerültünk a többi csapattal szemben az éremért vívott harcban. Gratulálok a fiúknak!”

Kapcsolódó képek