menu

  • 2019.05.07.

Győzelem és futsal ezüst a kecskeméti éjszakában!

Hazai pályán fogadta a Scoregoal Kecskeméti Futsal Club a tabella harmadik helyén álló Csenger Futsal csapatát és győzelem esetén borítékolható volt az ezüstérem a kecskeméti csapat számára.

Scoregoal Kecskeméti Futsal Club – Csenger Futsal: 8-3 (2-2)

Nehezen indult a mérkőzés mindkét csapat számára, a tét rányomta bélyegét a játékra, sok eladott labda, sok technikai hiba jellemezte a félidő első perceit. A 7. percben aztán egy vendég kapu előtti kavarodásnál Deák eszmélt a leggyorsabban és a kapus lába között elgurítva a labdát szerzi meg a hazaiak vezető találatát. Gyorsan jött a válasz, Dávid lő jó 10 méterről, és Csővári már nem tud védeni (1-1). Lendületben maradtak a vendégek, a 14. percben Osváth szerez szemfüles gólt (1-2) Ekkor még a hírös városi legények nem találták a jó játék ritmusát, továbbra is sok technikai hibával, és lassan játszottak. Ennek ellenére Dobosi kap vissza egy kényszerítőt, amit kegyetlenül bevág az elvetődő kapus mellett a hálóba. (2-2)

A második félidőre Koós rendet tehetett a fejekben, hiszen nagy elánnal, és sebességet váltva jöttek ki a Kék Oroszlánok. Sorozatban érkezetek a hazai támadások, amit az egyre fáradó vendégek nehezen tartoztattak fel. a 25. percben Marsa háttal a kapunak sarokkal szerzi meg a vezetést. (3-2) Majd a nagy kedvvel játszó Dobosi köszön be újra (4-2), ekkor már szemmel látható volt a vendégek zavarodottsága. Ezt kihasználva Maczelka szerez meg egy eladott labdát és a kapus mellett elhúzva lő szép gólt. (5-2) Ám ekkor sem állt le a kecskeméti henger, újra Dobosi érkezik és újabb kényszerítőből maga harmadik gólját lövi meg (6-2). Elmenni látszott a hajó, a Csenger át is állt az 5 a 4 elleni játékra, ám ekkor Rutai hűti le a vendégek kedélyét, lövése védhetetlenül csapódott a kapuba. (7-2) A végén még egy gyors gólváltás szórakoztatta a kilátogató szurkolókat (8-3).

Góllövők: Dobosi (3), Marsa (2), Rutai (1), Maczelka (1), Deák (1)

Koós Károly vezetőedző: „Nagyon rosszul kezdődött a mérkőzés, a tét rányomta bélyegét a derbire, ám a rossz első félidőt követően megnyugodtunk, és sikerült felőrölni az egyébként nagyon jó erőkből álló csengeri csapatot. Még nem igazán fogtuk fel, de ezzel meg van az ezüstérem, nagyon büszke vagyok a srácokra, egész évben nagyon keményen dolgoztak ezért a sikerért!”

Kapcsolódó képek