menu

  • 2019.05.15.

Újpesten is győztek a kecskeméti futsalosok

A már biztos ezüstérmes Scoregoal Kecskeméti Futsal Club május 13-án, hétfőn este Újpestre látogatott, ahol magabiztos játékkal 3-0-s győzelmet aratott.

Újpest FC 220Volt – Scoregoal Kecskeméti Futsal Club: 0-3 (0-1)

A mérkőzést megelőzően a hazai alakulat még harcban volt a bronzéremért, addig a kecskemétiek már tét nélkül léptek pástra. Ez a tény meg is látszódott az első percekben, egyik csapat sem kockáztatott, biztos védekezésből próbáltak ellentámadásokba átmenni, több kevesebb sikerrel. Ám ez a biztonsági játék végül azt eredményezte, hogy nagyobb helyzet az első 10 percben nem is alakult ki. A gólcsendet végül Kovács József törte meg, egy nagyszerű Dobosi centerezést követően a kimozduló kapus mellett az üres kapuba gurított a 17. percben. (0-1)

A második félidő nagyszerűen kezdődött a vendégek számára. A 22. percben Rutai indult meg egy lecsorgó labdával, amit bődületes nagy erővel vágott a kapuba. (0-2). Az Újpest ezt követően átvette a mérkőzés irányítását, próbált nagyobb iramot kifejteni, ám a Scoregoal védekezés, ahogy a bajnokságban olya sokszor már, most is biztos lábakon állt Dobosi vezérletével. A sokszor lassan, körülményesen játszó hazaiak nem tudták feltörni a hírös városi reteszt, sőt… az ellentámadásokban állandó jelleggel benne volt az újabb vendég gól. Az utolsó 5 percre a „Lilák” átálltak az 5 a 4 elleni játékra, ám ez sem vezetett eredményre. A végén még jött egy Dobosi gól, Kovácstól önzetlenül visszakapva a labdát gurított higgadtan az üres kapuba, megkoronázva saját mag és csapat extra teljesítményét.

Góllövők: Dobosi (1), Rutai (1), Kovács (1)

Koós Károly vezetőedző: „Nagyon büszke vagyok a csapatomra, biztos ezüstérem mellett nagyon nehéz volt már motiválni a játékosokat, ám ez a meccs is bebizonyította, hogy nagyszerű csapatunk van! Végig komolyan és koncentráltan játszottak, mutatja az is, hogy egy nagyon jó Újpestet győztünk le, és tartottunk nullán.”

Kapcsolódó képek