menu

  • 2019.05.22.

DOLGOZÓ DIÁKOK

Közeleg a tanév vége, két és fél hónapra felborul a diáknapirend. Tanulás helyett itt a lehetőség utazni, fesztiválozni, barátokkal flangálni, pihenni, semmit tenni vagy belekóstolva a felnőtt munka világába, zsebpénzt gyűjteni. Írásunkban most a diákmunka kerül górcső alá.

“A legtöbb dolgozni vágyó tanuló július 1. és augusztus 20. között szeretne munkába állni – tudtuk meg Matusz Szilviától, a Diák-Navigátor Iskolaszövetkezet kecskeméti kirendeltségvezetőjétől. – Az elmúlt két évtizedben teljesen átalakult a diákok munkára fordítható ideje. A tanév közben olyan óraszámokkal és időbeosztással kell megküzdeniük, hogy nem nagyon marad lehetőségük dolgozni. Ha marad is, akkor is széttöredezve, amit nagyon nehéz összeegyeztetni a cégek kínálatával. Hiszen nem sok munkaadó tud úgy foglalkoztatni tanulót, hogy ő csak heti három nap ér rá, akkor is csak délután három óra után és maximum három órahosszára.” Így sokaknak marad erre a nyári szünet.

A cégek nagy része nyitott a diákmunkára, pedig biztos, hogy kényelmetlenebb vagy körülményesebb a munka világához még nem vagy csak kevésbé hozzászokott fiatalokat alkalmazni. “A cégek számára a láthatóság, az ismertség fontos. Ma már szinte mindenki kinyitja a kapuját, és megragadja azt a lehetőséget, hogy a leendő munkavállaló még tanulóként elköteleződjön felé. A szakirányú tanulmányokat folytató diákok kincset érhetnek. Amennyiben iskolaszövetkezeten keresztül foglalkoztat valaki diákokat, akkor a munkabéren felüli költségek is kedvezőbben alakulnak.”

MIKORTÓL ÉS HOGYAN DOLGOZHAT EGY DIÁK?
Legkorábban a betöltött 15. életévet követően lehet munkát vállalni, de ekkor még csak iskolai szünetekben, és mindenképp kell hozzá a szülő írásbeli engedélye. 16 éves kortól már saját jogán aláírhat a diák. Történhet a munkába állás közvetlenül a munkaadó céggel kötött szerződés alapján, vagy valamely iskolaszövetkezet közvetítése által. Ebben a korban azonban még tilos az éjszakai (este 10 és reggel 6 óra közötti), a hétvégi és a napi 8, avagy heti 40 óránál több idejű munkavégzés. Bizonyos munkahelyeken még életbe léphetnek egyéb, a munka veszélyes voltából adódó, kiskorúakra vonatkozó korlátozások. A 18. életévét betöltött diákra már a felnőtt munkavállalóra vonatkozó rendelkezések a mérvadók, azaz a napi maximum 12 órás, heti maximum 48 órás munkavégzés. A diákmunkában – függetlenül az életkortól – szintén a mindenkori minimálbér és a kötelezően adandó bérpótlékok az irányadók.

DOLGOZNI ISKOLASZÖVETKEZETEN KERESZTÜL
“Iskolaszövetkezeti tag csak nappali tagozatos diák lehet – ismerteti a feltételeket Matusz Szilvia. – A törvény értelmében tagsági részjegyet kell vásárolni. Ez nálunk a Diák-navigátornál 1000 Ft, melyet nem kérünk be előre a hallgatóktól, hanem az első munkabéréből vonjuk le. A szövetkezetből történő kilépéskor pedig természetesen visszafizetjük. A nappali tagozat státuszát a diáknak igazolnia kell felénk. Ezért ha valaki nyárra munkát szeretne vállalni, jó, ha előre odafigyel erre, hogy ne kelljen majd az iskola ügyeleti idejét kivárva intézni ezt. Igazolásként elfogadjuk az adott félévre vonatkozó érvényesítő matricával ellátott diákigazolványt vagy az iskola által kiadott, írásbeli igazoló lapot.”

A MUNKA VILÁGÁBA SZOCIALIZÁLÓDNI KELL
Ha egy cég nyitott a diákok munkájára, azt nem elég csak vezetői szinten eldönteni, el kell fogadniuk őket a portásoknak, a művezetőknek, tulajdonképpen a cég szintjén mindenkinek, akikkel munkakapcsolatban fognak állni. Többségünk nem kész munkavállalóként született. “Minden diákot valahol meg kell tanítani a munka mivoltára – folytatja szakértőnk. – Sok új dolgot kell nekik megszokni: kezdve ott, hogy portaszolgálaton keresztül lépnek be, nem mindegy hogy milyen ruhában jelennek meg, konkrét időpontra kell érkezniük, jelenléti ívet kell vezetniük, a szünetrendeket tartani kell, a munkaközösséghez szükséges alkalmazkodni, az utasításokat el kell fogadni, és még kitudja mennyi, ehhez kapcsolódó apróság létezik. Aki már tanulóként ismerkedik a felnőtt munka világával, annak jó eséllyel könnyebb lesz majd élesben teljesíteni azt. Tapasztalatot, gyakorlati tudást, referenciát gyűjthet a diákmunka keretein belül, amit az önéletrajzában majd bátran felhasználhat. Sőt, akár már tanulóként megtalálhatja leendő munkahelyét.”

Írta: Virág Henrietta

A cikk nyomtatásban a Kecskeméti Szuperinfó 2019. május 20-i lapszámának KARRIER rovatoldalán jelent meg. További információkért, programokért, hirdetésekért olvasd el a teljes újságot!

Kapcsolódó képek