menu

  • 2019.06.20.

Megnyitotta kapuit a népmese játszótér

Megnyitotta kapuit Kecskemét meseországa a Hankovszky ligetben.

A népmese játszótér hónapok óta hatalmas gonddal készült és bátran kijelenthetjük, hogy a hírös város egyik legszebb és legizgalmasabb tere nyílt meg a családok előtt.

Birtokukba vették a gyerekek azt a játszóteret, amely a népmesék világába röpíti a legfiatalabb generációt. Mikulás Ferenc, a Kecskemétfilm Kft. ügyvezető igazgatójának az ötlete volt ez a projekt. A téren hat játékot helyeztek ki.

A játszótér hivatalos megnyitóján Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere is jelen volt, aki méltatta a játszóteret, méltatta a kecskemétieket, a magyarokat:

– Kézzel fogható, kipróbálható, színes, élvezetes, játékos, és mindenki számára egyedülálló játszótér alakult és jött létre itt Kecskeméten. Úgy gondolom, hogy nem csak Kecskeméten, hanem az országban, sőt a világon egyedülálló játszóteret hoztunk létre, ami a miénk, magyaroké, a mi nemzeti kincsünk – hangsúlyozta a polgármester.

A játszóteret mostantól éjjel-nappal igénybe vehetik a fiatalok, egy csodálatos környezetben, a Természet Háza melletti téren.

Krucsainé Herter Anikó, az Emberi Erőforrások Minisztériuma kulturális fejlesztésekért és finanszírozásért felelős helyettes államtitkára is részt vett a kecskeméti rajzfilmstúdió melletti Hankovszky ligetben kialakított Népmese játszótér átadóján. Köszöntőjében Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere gondolatait osztotta meg. Mint mondta: a magyar népmesék történetein évszázadok óta generációk nőttek és nőnek fel. Előbb a szülők, nagyszülők mesélték a gyermekeknek, később megjelentek az első irodalmi gyűjtések, majd Kecskeméten megszületett az értéket őrző, teremtő és átadó animációs filmváltozat. A játszótér létrejötte egy újabb szintet jelent, itt a gyermekek játszva, mozgás közben ismerkedhetnek meg a magyar hagyományokkal, a történelemmel, a kultúra szépségeivel – tette hozzá.

Forrás: kecskemet.hu

Kapcsolódó képek