menu

  • 2019.06.28.

Ezüstérem az uszonyosúszó felnőtt Európa-bajnokságon

Kocsis Marcell EB ezüstérmes!

Nagyon szép eredmény született az első versenynapon Joánina városában (GRE) a 27. CMAS Uszonyos- és Búvárúszó Európa-bajnokságon. Bár lemondásokkal teli volt a délelőtt, a nap végén mégis örömteli kecskeméti vonatkozású eredmények születtek, ugyanis Kocsis Marcell ezüstérmet szerzett a 4×100 méteres mix uszonyos gyorsváltó tagjaként.

“Az idei felkészülésben Blaszák Lillával a hosszabb távokra koncentráltunk. A mai napon a 100 méteres felszíni úszás versenyszámot beáldozta a 400 méteres számért, így nem került döntőbe. Bár a 400 méteres számon is kicsúszott a fináléból, új egyéni csúcsot úszott, amivel ismét tett egy lépést az országos csúcs elérése és a Világjátékok kvalifikáció felé.
Kocsis Marcellnek nehéz napon nehéz döntéseket kellett meghozni. A 4×100 méteres mix váltó érdekében elengedte egyéni 100 méteres uszonyos gyors számát, így a váltóra pihentebben készülhetett, ahol egy roppant kiélezett döntőt úszva és hatalmas csatában ezüstérmet szereztek.” – foglalta össze a történteket Szabó László, a BÁCSVÍZ KVSC edzője, aki szintén kint tartózkodik a versenyzőkkel a helyszínen.

Az első napon további több kiváló eredmény is született:
Senánszky Petra (Debreceni Búvárklub) megnyerte a 100 méteres uszonyos gyorsúszást, az ezüstérem Varga Krisztina (Kaposvári Adorján SE) nyakába kerülhetett. Férfi 400 méteres felszíni úszásban a Mátrai Erőmű Búvár Klub két versenyzője, Bukor Ádám és Mozsár Alex szerezték meg a második, illetve harmadik helyet.

„Nagyon örvendetes, hogy a kontinenstorna már az első napon ilyen kiváló magyar eredményeket hozott, gratulálok az egyesület versenyzőinek. Kocsis Marcell ezüstérme különösen szép teljesítmény. Azt várom, hogy az erős kezdést hasonló folytatás követi majd” – mondta bizakodva Aczél Péter, a BÁCSVÍZ KVSC elnöke.

Bízunk benne, hogy további szép eredmények születnek a június 27-től július 2-ig tartó versenyen.

Eredmények:

4×100 méter mix uszonyos gyors váltóúszás:
2. Magyarország: Kocsis Marcell, Stadler Bence, Varga Krisztina, Senánszky Petra 3:02,58

100 méter felszíni úszás nők:
14. Blaszák Lilla 42,21

400méter felszíni úszás nők:
13. Blaszák Lilla 3:28,05

Edzők: Juhos Gergely, Szabó László, Bács Ferenc

Kapcsolódó képek