menu

  • 2019.07.24.

Július utolsó péntekén ismét Strandok Éjszakája!

Immár évtizedes-hagyomány, hogy a Magyar Fürdőszövetség tagszervezeteivel közösen megszervezi a Strandok Éjszakája rendezvényt.

Idén július 26-a lesz az az éjszaka, amikor az ország negyven fürdője várja meghosszabbított nyitva tartással, kedvezményes belépőkkel és sok helyen szórakoztató programokkal a strandolni vágyókat.

A Strandok Éjszakája látogatóinak száma évről évre nő. A szervezők remélik, hogy az idei, tizedik, azaz jubileumi évben meghirdetett programok ismét több tízezer vendéget vonzanak be a fürdőkbe, melyek hazánk talán legjelentősebb vendégforgalmat generáló turisztikai attrakciói. A kezdeményezés célja már a kezdetekben is az volt, hogy a magyar fürdőket és a hozzá kapcsolódó fürdőkultúrát megismertesse a hazai és külföldi közönséggel is. Talán ezzel is hozzájárulhatnak a magyar fürdők ahhoz, hogy minél többen töltsék aktívan szabadidejüket, és válasszák ennek egyik formájaként a strandolást.

– Hasonlóan a korábbi évekhez, a fürdőszövetség és a programhoz csatlakozott fürdők ezúton is kiemelt figyelmet fordítanak a biztonságos strandolásra. Valljuk, hogy a fiatalok a fürdőkben is jól érezhetik magukat, és egy nyári péntek éjszakai fürdőzés is lehetőséget biztosít arra, hogy hazai fürdőink sokszínű szolgáltatásait bemutathassuk – fejezte ki Boros László Attila, a Magyar Fürdőszövetség elnöke az általuk kiadott sajtóközleményben.

Több, eseményhez csatlakozott fürdőben változatos zenei programokkal, élő koncertekkel, sztárvendégekkel, DJ-kel és természetesen éjszakai nyitva tartással várják a fürdőzőket. A zenei programok mellett tematikus szauna programok, csúszdaverseny, aerobic és egyéb sportprogramok, habparty, lézershow és tűzzsonglőrök nyújtanak kikapcsolódást a péntek estéhez.

A Kecskeméti Szuperinfó megjelenési területén és annak környékén is több fürdő tárja ki kapuit péntek éjszak a vendégek előtt. A Kecskeméti Fürdő rendszeres résztvevője a Strandok Éjszakájának.

– A rendezvény népszerűsége városunkban kiemelkedő, hiszen a tavalyi évben országos szinten a második legmagasabb látogatószámmal vettek részt a kecskeméti fürdőzők a vizes éjszakai programokon – tudtuk meg a Kecskeméti Fürdőtől. – Jó idő esetén a rendezvény helyszíne a Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark, azaz a kecskeméti strand, azonban ha az időjárás mégsem lenne kegyes, akkor sem kell kétségbe esni, hiszen a szomszédos Kecskeméti Fürdő is feledhetetlen élményeket kínál. A programokat tekintve a 21 órai kezdéstől DJ- és lézer-show várja a kikapcsolódni és szórakozni vágyókat, 22 órakor fellép a TST Táncstúdió, 23 órakor pedig tűzzsonglőr előadás lesz. A jegyárak változatlanok, 14 év alatt 900 Ft-ért, 14 év felett 1.300 Ft-ért lehet megvásárolni a belépőket, melyekkel a csúszdák is korlátlanul használhatók.

Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, a Barack Thermal Resort, Tiszakécske, Jonathermál Zrt. Gyógy és Élményfürdő, Kiskunmajsa és a Lakiteleki Tősfürdő is nyitva tart péntek este. Utóbbiban retro medencés party várja az oda látogatókat.

A csatlakozott fürdők által meghirdetett programokról a fürdőszövetség honlapján, a www.furdoszovetseg.hu oldalon kaphatnak bővebb tájékoztatást.

A cikk nyomtatásban a Kecskeméti Szuperinfó 2019. július 22-ei lapszámának Sport-Szabadidő rovatoldalán jelent meg. További programokért, hirdetésekért olvasd el a teljes újságot!

Kapcsolódó képek