menu

  • 2019.09.11.

Flashmob a Kecskeméti Tanyai Termék Piacon

Szeptember 12-én csütörtökön 16:30-kor az immár 6. éve a Kecskeméti Városháza előtt minden csütörtökön megrendezésre kerülő Kecskeméti Tanyai Termék Piacon flashmob-bal kedveskedik a Mikóújfalusi Nagykürt 1995 Fúvószenekar a piaci vásárlóknak.

Mikóújfalu község Ballószög testvértelepülése Erdélyben Sepsiszentgyörgy és Tusnádfürdő között félúton, több mint 800 km-ről érkeznek a zenészek.

A Mikóújfalusi Nagykürt 1995 Fúvószenekar 1995-ben alakult Sorbán Miklós és Sorbán Csaba jelenlegi tiszteletbeli tagok vezetésében, a 2000- es évek elején a zenekart jogilag is bejegyezték, ekkor vette fel a fúvósegyesület rangot, majd 2011-ben újabb változás történt, hiszen a középkorú zenészek mellé lelkes ifjak csatlakoztak. A fúvószenekar jelenleg 36 taggal működik.

Évenként számos zenélést tudhatnak maguk mögött, részt vesznek fúvóstalálkozókon, község- és városrendezvényeken, kortárstalálkozókon, temetéseken, illetve külföldön is zenélnek. Előadásukban felcsendülnek indulók, keringők, polkák, magyar és külföldi slágerek egyaránt.

Kapcsolódó képek