menu

  • 2019.09.16.

Atlétika – Masters Európa Bajnokság

Magyar Himnusz Olasz földön

Szeptember 3-15. között rendezték meg 3 olasz városban (Jesolo, Eraclea, Caorle) a 2019.évi Masters Európa Bajnokságot az atléták részére. A Kecskeméti Spartacus Sportkör 2 atlétája is versenyzett Caorleban.

Atléták Olaszországban

Az egyik legnagyobb erőkifejtést kívánó versenyszámban, – a dobó ötpróbában /súlylökés, diszkoszvetés, kalapácsvetés, gerelyhajítás, nehézkalapács vetés/ -, a 80 évesek korcsoportjában, 3749 pontos összeredménnyel Grosán Pál Európa bajnok lett.

Grosán Pál aranyérmes

Teljesítménye értékét mutatja, hogy a 2. helyezett norvég versenyzőnél 258 ponttal, a 3. német atlétánál 281 ponttal több pontot ért el. Egyéni csúcsokat elérve diadalmaskodott ellenfelei fölött, így Grosán Pál részére szólt a magyar himnusz az ünnepélyes eredményhirdetésen.
A sokoldalú atléta a dobó tízpróba világbajnokság megnyerése után, a dobó ötpróba Európa bajnoki címét is begyűjtötte ebben az évben, korcsoportjában.

Az M40-es korosztály gerelyhajító versenyszámában Borbély Norbert a pontszerző 6. helyen végzett, 52,80 m-es eredményt elérve.

Grosán Pál: „Sportpályafutásom eddigi egyik legnagyobb sikerének tartom ezt az eredményt. Nyertem már Európa bajnokságot és világbajnokságot is, de most szólt először nekem a dobogón állva a magyar himnusz! Kimondhatatlanul megható és felemelő érzés volt!”

 

Szívből gratulálunk!

Kapcsolódó képek