menu

  • 2019.09.16.

Az Aladdin és a csodalámpával indul a színházi évad

Az Aladdin és a csodalámpával indul a bemutatók sora, és Színházak Éjszakája programmal is várja nézőit a teátrum szeptemberben

Aladdin és a csodalámpa

A Bagdadi tolvaj Kecskemétre érkezik, első alkalommal szeptember 18-án, 15 órakor. A színház a kedvéért – ahogy hallhatták-, már örökbefogadott egy papagájt a Kecskeméti Vadaskertből. A híres utcagyerek (D. Varga Ádám e.h.) ismét Jázmin (Märcz Fruzsina) kezére pályázik, vakmerően szembenézve a nehezített atyai (Kis Jenő) próbákkal. Teljesíteni természetesen csak a csodalámpa Dzsinnjének (Fazakas Géza) segítségével tudja.
A történet az igazi Ezeregyéjszaka világában elevenedik meg, ugyanis Mátravölgyi Ákos fantasztikus díszlet-és jelmeztervei a mesés Keletre repítik a nézőket.
A Disney mesének köszönhetően elhíresült történetet Tóth Réka Ágnes írta színre, Drucker Péter szerezte hozzá a fülbemászó dallamokat, színpadra pedig az intézmény művészeti vezetője, Réczei Tamás állítja.

Ajándék és motiváció lehet a bérlet: Gyermek-és Családi bérletek a 2019/20-as évadban

Az Aladdin és a csodalámpa dalos mesét óvodai és iskolai intézmények számára kínálják gyermekbérletükben, a Péter és a farkas zenés mesejátékkal együtt.
A bérletvásárlással évi két alkalommal tehetik szebbé a kicsik hétköznapjait, hiszen a konstrukció előadásai kedd, szerda, csütörtök délután három órára ígéri a színházi élményeket. A két előadásra szóló gyermekbérlet ára már 2300 Ft-tól elérhető.
15 fő után egy darab ingyen kísérőbérletet biztosítanak.

Természetesen a családoknak sem kell kimaradniuk az évad gyerekelőadásaiból, számukra is kínálnak kedvező bérletvásárlási lehetőséget.
A fenti két zenés mesejáték szombaton és vasárnap 11 órától látható ebben a konstrukcióban, és 2600 Ft-ba kerül. Remek iskolakezdési ajándék, vagy motiváció lehet számukra, így a tanév elején.

Színházak Éjszakája szeptember 21-én

Idén sem maradhat el az ingyenes Színházak Éjszakája a kecskeméti Katona József Színházban. Óriási akcióval és remek programokkal várják önöket a Kelemen László Kamaraszínháznak helyet adó Hírös Város Turisztikai Központban, szeptember 21-én, 17:00-19:00 között.
50 % kedvezmény az 5+1-es típusú bérleteknél, erkélybérlet vásárlása esetén.
20 % kedvezmény a szelvény- és kamara/Ruszt József Színházi bérletre!
A magyar dráma napján megvalósuló rendezvényen a Kamaraszínház előterében és a színpadon is készülnek programokkal. A kisebbek már öttől kiszínezhetik az Aladdin produkció jelmezeit, fotózkodhatnak jelmezben, és Märcz Fruzsina segítségével Jázmin hercegnővé varázsolódhatnak. A szlogenjüket megidézve, Urbán Richárd egyetemi hallgató vezetésével számos társas játék várja a család apraja-nagyját az est időtartama alatt.


A színházterembe 17:00 és 18:00 órától indulnak a csoportok – a házigazdák Hegedűs Zoltán és Aradi Imre színművészek lesznek-, ahol is ízelítőt kaphatnak a nézők az évad előadásaiból. Láthatjuk Decsi Edit – Koltai-Nagy Balázs kettősét A pillangók szabadok romantikus vígjátékból, bepillanthatnak a Liliomfi produkcióba, ahol Hegedűs Zoltán, Decsi Edit, Lakatos Máté, Kelecsényi Anna e.h., Kovács Martin e.h, Váry Károly játékát láthatják, majd Danyi Judit és Aradi Imre az Állami áruház retro-operettből éneklik el duettjüket.
Lesz „Nyílik az ajtó” – játék és nem maradhat el a Varázsoljunk a fényekkel programelem sem. A Leskowsky Hangszergyűjtemény interaktív hangszerbemutatójával zárul a színpadi programok sora.

Fontos, hogy a színház portáján, az 501-170-es telefonon előzetes regisztrációval jelezzék részvételüket!

Kapcsolódó képek