menu

  • 2019.10.15.

Jégpálya nyílt a szabadidőközpontban

Megnyitotta kapuit a sportolók előtt az ideiglenes jégpálya a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban október 9-én szerdán délután.

A létesítményben közel fél évig gyakorolhatnak majd a jégkorongozó és korcsolyázó sportolók.

Örömmel vették birtokba a kecskeméti jégkorongos fiatalok az új, 40×20 méteres ideiglenes jégpályát a Benkó Zoltán Szabadidő központban a szerdai hivatalos átadón. A legfiatalabb korosztályok képviselői már profin mozognak a pályán, és versenyekre is rendszeresen járnak. Mától kezdve fél éven keresztül tovább gyakorolhatnak Kecskeméten, ezzel is mélyítve tudásukat.

Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester kiemelte, ez egy sporttörténeti esemény, hiszen a jeges sportok képviselői egy új időszakos épületet kaphattak. A város kifejezett törekvése, hogy 21. századi körülményeket teremtsenek a sportágak és a sportolók számára. Ezért is támogatta az önkormányzat a jégpálya felállítását.

Sipos Levente, a Magyar Jégkorong Szövetség főtitkára elmondta, 1986-ban Gubicz László volt az a Kecskemétről származó versenyző, aki OB I-es mezben pályára léphetett a Jászberény színeiben. Ma már arra is lehetősége van az itt gyakorló fiataloknak, hogy hazai színekben jelenhessenek meg a jövőben.

2017-ben fogadta el a Magyar Kormány a Hircsák István-programot, amelynek köszönhetően jégpályák épülhetnek országszerte. Elsősorban a megyeszékhelyeket célozták meg, így Kecskeméten is elkészült már egy terv, amely egy állandó jégpálya építéséről szól. Országszerte az elmúlt két évben 8 állandó és 40 ideiglenes jégpálya épülhetett meg eddig, így jó esélye van arra, hogy a kormány támogatja majd az újabb beruházásokat is.

A KESI jégkorong szakosztályának idén már 60 igazolt versenyzője van. Kecskeméten 2017-ben merült fel először egy jégkorong szakosztály megalapításának ötlete. Ahogyan azt Ivkovicné Béres Tímea, a Kecskeméti Junior Sport Nonporfit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, akkor a legnagyobb probléma az volt, hogy növendékeket kellett toborozni, jégpálya nélkül azonban ez komoly nehézségekbe ütközött, hiszen sokszor másik településre kellett a gyerekeket edzésre vinni. Kiemelte, talán ezek a szülők a legnagyobb hősök. Ma azonban már 60 igazolt fiatal jégkorongjátékos örülhet annak, hogy kifejezetten kulturált környezetben, helyben járhat edzésre. Ez egy hatalmas lépés a szakosztály életében.

A jégpályát állami támogatás mellett adományozó cégek és az önkormányzat közösen finanszírozták. Nem véletlen, hogy a helyszínen Szemereyné Pataki Klaudia polgármestert egy jégkorongmezzel és a szakosztály sportolóiról készült képpel is megajándékozta az egyik támogató – a gyermekek őszinte mosolya mellett ezzel is megmutatva, mennyire örülnek a sportolók és szüleik is az új sportlétesítménynek.

Forrás: hiros.hu

Kapcsolódó képek