menu

  • 2019.11.06.

Asztalitenisz első osztályú ranglista verseny

Drabantnak párosban szép az élet

A hétvégén, Budapesten, az Ormai csarnokban rendezték meg a hölgyek soron következő asztalitenisz első osztályú ranglista versenyét az ifjúsági és felnőtt korosztályban egyaránt.

Az ifjúsági lányoknak szombaton egyéni és páros versenyszámokat tartottak.

A Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér játékosai közül Drabant Anita mellett a még újonc korú Polónyi Nóra indulhatott.

A párosok versenyében Drabant Anita a Statisztikás Dari Helga oldalán első kiemeltként indultak és esélyeshez méltóan meneteltek a döntőig, ahol Czeglédi Dorka-Volentics Anna páros borsot tört az orruk alá. Az ötödik szettben Anita és Helga a rutinjuknak köszönhetőn a fontos pillanatokban jobban koncentrált, pontosabban játszott, és sikerült megnyerni a meccset, és ezzel a dobogó legfelső fokára állhattak.

Egyéniben Polónyi Nóra a selejtezőben két győzelem mellett egy vereséget gyűjtött be, de feljutott a főtáblára, ahol Adorjáni Csilla (Statisztika) ellen brillírozott. Nagyon szoros 3:2 arányú mérkőzést sikerült játszania a tőle két évvel, idősebb vetélytársával. A győzelem ugyan nem jött össze, de sok tapasztalatot sikerült szereznie. Drabant Anita kiemelt főtáblásként várta a versenyszámot és a negyeddöntőig nem is akadt gondja, de ott Fejős (Statisztika) nagy falatnak bizonyult. Sok egyszerű hiba mellett nem találta az ellenszert a kecskeméti lány és ennek egy 4:2 arányú vereség lett a végeredménye.

Vasárnap, a felnőttek mezőnyében a sparisok közül Füle Kata, Márkus Enikő és Drabant Anita lépett asztalhoz. Párosban Drabant-Dari pár a negyeddöntőben óriási meccsen nyerési esélyt szalasztott el és kapott ki 3:2-re Varga-Imre (Erdért SE) ellen, akik utána az első helyig meg sem álltak.

Füle-Márkus páros is negyeddöntőt játszott az Ambrus-Tóth (Erdért SE) pár ellen, ahol 3:0 arányban maradtak alul.

Egyéniben, a csoport körben nagy skalpokat begyűjtve, mindhárom sparis lány főtáblára jutott, ahol Füle Katának sikerült még egy kört nyernie. Négy közé jutásért játszhatott a Spanyolországban légióskodó Fehér Orsolya ellen. Látványos labdamenetek mellett, szoros szettekben 4:1 arányú vereséget szenvedett tőle.

Szabó Krisztián edző: A hétvégén párosban jobban ment lányoknak és sikerült ifjúsági számban aranyat nyerni a Drabant-Dari kettősnek. Felnőttben is csak nagy csatában maradtak alul az éremért folytatott harcban a későbbi győztes ellen. Egyéniben ugyan érmet nem nyertünk a hétvégén, de Füle Kata és Polónyi Nóra is kiemelkedően szerepelt, jelentősen növelve ranglista pontjaik számát, előreléptek a női ranglistán.

Kapcsolódó képek