menu

  • 2019.12.10.

NB II-es asztalitenisz csapatbajnokság

A rövid hétvége sem telt el asztalitenisz nélkül a Spartacusnál…

Pénzügyőr-Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér: 9-9

Győztesek: Mezei 3, Szvitacs 2, Miskolci 2, Márkus 1, Gyetvai 1

A hírös város NB II-es asztalitenisz csapata a Pénzügyőr otthonába utazott.

A hazaiak 11 különböző csapatot neveztek a hazai asztalitenisz bajnokságok valamelyikébe. Többféle felállásban is ki tudnak állni a mérkőzésekre a sok játékosuk jóvoltából.

A Spari viszont kénytelen volt nélkülözni pár játékosát betegség, sérülés vagy éppen külföldön tartózkodás miatt. Ennek a mérkőzés elején meg is volt a látszata, mivel a párosok és az első két egyéni mérkőzés alatt mindössze két szettet sikerült nyerni a kecskemétieknek. A rossz kezdés után a sparisok magukra találtak és meccsről meccsre jöttek bele a játékba.

A játékosokon folyamatos nyomás volt, mivel minden egyéni meccs kiélezett csatát hozott. A hazaiak még 7-4-re vezettek, de 9-8-nál már a kecskeméti alakulat volt lépéselőnyben. Az utolsó mérkőzést sajnos nem sikerült megnyerni és ezzel döntetlen lett a négy órás mérkőzés vége.

Szabó Krisztián edző: A legjobb játékosunk betegség miatt nem tudott a csapattal utazni, de nagy akarattal és küzdéssel pótoltuk hiányát. A végeredményhez minden játékosunk győzelemmel, győzelmekkel járult hozzá, ami mutatja, hogy mennyire egységesek vagyunk. Szvitacs Alexa bravúrosan szerepelt, hiszen a para egyéni magyar bajnokságot megnyerve azonnal rohant át NB II-es meccset játszani. Kettőből kettőt nyert.

Kapcsolódó képek