menu

  • 2019.12.17.

Januárban négy bemutató a színházban

Romantikus évkezdés a nemzetiben

A 2020-as évet az Illatszertár című romantikus komédiával nyitja a Kecskeméti Katona József Színház, amelynek szilveszteri előbemutatójára már szinte teljesen el is fogytak a jegyek, de nem kell szomorkodniuk, ugyanis számos előadást kínálnak még a hónapban: január 4., 10., 11., 21., 22-én is megtekinthető lesz a Mohácsi János által színre állított darab!

Nemzeti dráma a magyar kultúra napján
Nagy nemzeti drámánkat, Az ember tragédiája című művet mutatják be a magyar kultúra napján, január 22-én. A szenvedély és konfliktusok mozgatta darabot első sorban az ifjúság számára állítja színpadra Cseke Péter rendező, ezért a „junior” jelző; azonban az egy órás előadás a felnőttek számára is új megvilágításba helyezi a főbb kérdésköröket: az élet értelmét, és azt, mi az élet valódi célja.
Főbb szerepekben Hajdú Melinda és a produkció zeneszerzőjeként is jegyzett, Koltai-Nagy Balázs látható.

Péter és a farkas hangszerekkel tanítja a gyerekeket
Az évad második gyerekbemutatójaként Szergej Prokofjev zenés mesejátékával várják a kisebb színházbarátokat. A nagysikerű Aladdin és a csodalámpa után, Réczei Tamás rendezésében elevenedik majd meg a csodás meseerdőben játszódó történet.
A zeneszerző egyik fő célja az volt, hogy megtanítsa a gyerekeknek az egyes hangszerekre jellemző, egyedi hangzásokat. A Péter és a farkas szereplőit ezért egy-egy hangszer személyesíti meg: a kismadár témája fuvolán szól, a kacsáé oboán, a macskáé klarinéton, a nagyapóé fagotton, a farkasé három kürtön, Péteré pedig a vonósegyüttesen, míg a vadászok lövéseit az ütőhangszerek szólaltatják meg. Az előadás egyik kuriózuma, hogy a Nagypapa szerepében Drucker Péter karnagy lesz látható.
Bemutató: 2020. január 15. 15:00

Anna Karenina tánca nem volt még ilyen
A Kecskemét City Balett bemutatójában az Anna Karenina táncszínházi előadás zárja januári premierek sorát (január 31. 19:00). A tavalyi érzelmes Traviata után, biztosak lehetnek a nézők abban, hogy az orosz romantika klasszikus története igazán magával ragadó lesz a tánc nyelvére fordítva. A produkció megtalálható 5+1-es felnőtt bérletben, de nem maradnak le a bérlettel nem rendelkező nézők sem, hiszen van lehetőség jegyvásárlásra a színház weboldalán, és személyesen jegypénztárakban is.
Rendező-koreográfus: Barta Dóra.


Kecskeméti Katona József Színház

Kapcsolódó képek