menu

  • 2020.01.07.

Romuzika a Damjanichban

HANGSZERES ZENEOKTATÁS INDUL A DAMJANICH ISKOLÁBAN

Romuzika elnevezéssel újabb foglalkozássorozat lehetőségét teremtik meg a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület és a fenntartásában működő Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház munkatársai az elkövetkező hetekben, ezúttal a Belvárosi Óvoda és Általános Iskola Damjanich János Általános Iskolájában.

A TOP-6.9.1.-16-KE1-2017-00001 pályázat keretében megvalósuló program során a résztvevő gyermekek tradicionális roma hangszereken történő zeneoktatáson vehetnek részt.
Az összesen 25 alkalommal zajló szakköri foglalkozás már januártól hetente zajlik majd, és ősszel, a kecskeméti EsélyNapon közös fellépéssel zárul.

A roma zenei kultúra népszerűsítése mellett, az esélyteremtési iroda által szervezett program célja a fiatalok heti szintű foglalkoztatása, oktatása, szemléletformálása a zene segítségével, továbbá tehetséges fiatalok felfedezése és támogatása.
A zeneoktatás Radics Sándor és Gulyás Jenő cimbalomművészek, valamint Jóni György hegedűművész közreműködésével valósul meg.

A mintegy 500 ezer forint értékű hegedűket és egy cimbalmot tartalmazó hangszercsomagot – a foglalkozássorozat idejére – Engert Jakabné, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület elnöke adja át Tóth Józsefnek, a Damjanich János Általános Iskola tagintézményegység-vezetőjének.

Időpont: 2020. január 8-a, szerda 11 óra
Helyszín: Belvárosi Óvoda és Általános Iskola Damjanich János Általános Iskolája – Kecskemét, Halasi út 32.

Kapcsolódó képek