menu

  • 2020.01.17.

Új év, új célok

Új félév és új lehetőségek várják megyénk szorgalmas diákjait, hiszen 2020. január 15-től ismét pályázhatnak a „BÁCS-KISKUNBAN ITTHON VAGY!” ösztöndíjprogram keretén belül a megyei ösztöndíjra 4 konzorciumban, 27 településen.

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat kiemelten fontosnak tartja, hogy a térségünkben élő fiatalokat anyagi támogatással is segítse, hogy befejezhessék tanulmányaikat, sikeresen elhelyezkedjenek megyénkben és az általuk kitűzött célok valóra válhassanak.

Igyekszünk továbbá a helyi vállalkozásoknak is jól képzett, helyi szakembereket biztosítani. Mindezek mellett fontos szempontnak tarjuk a megyei fiatalok identitástudatának erősítését, hiszen számtalan lehetőség kínálkozik számukra térségünkben.

Összesen 27 településén van lehetőség a megyei ösztöndíjprogram támogatását igényelni, amely települések egyikén állandó lakóhellyel kell, hogy rendelkezzen a pályázó. Emellett fontos, hogy a felhívásban szereplő preferált szakmák valamelyikét tanulják a diákok és az előző aktív félévük elérje legalább a hármas átlagot. A megyei ösztöndíjprogram beadási határideje: 2020. március 1.

A sikeres pályázók havonta akár 50.000 forintban is részesülhetnek. Az előző felhívások eredményeként már 128 495 000 forint gazdára talált a 4 konzorciumban.

Érintett települések: Tiszakécske, Lakitelek, Szentkirály, Tiszaalpár , Tiszaug, Bugac, Bugacpusztaháza, Csólyospálos, Jászszentlászló, Kiskunmajsa, Kömpöc, Móricgát, Szank, Apostag, Dunaegyháza, Kunadacs, Kunszentmiklós, Kunpeszér, Szalkszentmárton, Tass, Drágszél, Dunapataj, Dunavecse, Harta, Homokmégy, Miske, Solt.

Mivel 3 konzorciumi területen (Kunszentmiklós és térsége, Solt és térsége, Tiszakécske és térsége) a pályázat uniós finanszírozásának utolsó félévéhez értünk, így a következő hetek és hónapok feladata, hogy a megyei önkormányzat a települési önkormányzatokkal és a vállalkozásokkal együtt gondolkodva folytassa az ösztöndíjprogramot.

Arra kérjük a helyi vállalkozókat, hogy vegyenek részt a közös munkában annak érdekében, hogy a későbbiekben olyan, jól képzett szakembereket alkalmazhassanak a megyei cégek, akik magas színvonalú szakmai tudás birtokában állnak.

Szank és térsége esetében pedig már ebben a félévben útjára indítjuk a megújult, a helyi vállalkozások és települési önkormányzatok igényeihez igazodó ösztödíjprogramot, melynek részletes felhívása a megyei önkormányzat weboldalán érhető el.

Az új felhívás, illetve bővebb információ a ITT  található, illetve az alábbi elérhetőségek egyikén:

Trungelné Szabó Márta
ösztöndíj referens
E-mail: osztondij@bacskiskun.hu
Telefon: 36-30-511-4703

Leel-Őssy Barbara
ösztöndíj referens
E-mail: osztondij@bacskiskun.hu
Telefon: 06-30-788-9004

Kapcsolódó képek