menu

  • 2020.01.20.

Ezer futó a Violin Maratonon

Vasárnap negyedik alkalommal rendezték meg az immár hagyományos futóversenyt, a Violin Maratont.

Ezúttal is összejött a rekorddöntés, mintegy ezer futó nevezett a versenyre.

Évről évre egyre nagyobb tömeget vonz városunkba az év legelső futóversenye, melyet Juhász Ágnes, a Kodály Iskola művésztanára álmodott meg. Az esemény fő célja, hogy a jótékonysági futás bevételéből a szakközépiskolás növendékek szakmai fejlődését támogassák. A negyedik Violin Maratonra közel ezer futó nevezett. Már kora reggel tele volt a Kodály Iskola aulája a résztvevőkkel, valamint a neves művészekkel és sportolókkal.

Juhász Ágnes elmondta: – A futók nagyon szeretnek jótékonykodni, rengetegen érkeztek vidékről és a határainkon túlról is. Valószínű, amiatt is, hogy a gyerekeket támogassák ezzel, illetve ez egy holtszezon a futószezonban, de keresik ezeket a lehetőségeket, különlegességeket, hogy hol tudnak rajthoz állni.

A rajt 11 órakor indult a Kodály Iskolától és a belvárost megkerülve érintette a nevezetességeket. A verseny különlegessége idén is az volt, hogy a futás útvonalán kellemes, javarészt komolyzenei dallamok csendültek fel. Az országos hírű, határon túl is meghirdetett versenyen, három távon öt, tíz és 21 kilométeren vehettek részt a versenyzők. Molnár Istvánnak nem az első alkalom, hogy részt vesz a Violin futáson, tavaly a félmaratoni távon harmadikként ért célba, idén sem hagyta ki az eseményt.

– Nagyon hangulatos verseny, ez a komolyzenei aláfestés pedig különösen kellemessé teszi az egészet, szóval azt hiszem, ez egy különleges rendezvény, ami tükrözi a város atmoszféráját – mondta el a versenyző

A versenyt követő bemutató koncert után pedig az eredményhirdetés következett, ahol minden távon az abszolút első három férfi és női helyezettek értékes tárgyjutalomban, egyedi díjakban részesültek.

Eredmény

21 km

Női: 1. Garami Katalin, 2. Tolnai Éva, 3. Irena Kos Kukec

Férfi: 1. Patocskai Tamás, 2. Kónya Ákos, 3. Vajda Zoltán

10 km

Női: 1. Filó Edit 2. Kozák Ignáth Éva 3. Háryné Staskó Anita

Férfi: 1. Zvekán Zsombor 2. Bibó Zoltán 3. Baukó Ferenc

5 km

Női: 1. Kovács Zsófia 2. Janicskár Ildikó 3. Vincze Nadja

Férfi: 1. Nagy Richárd 2. Csorba Bence 3. Mogyorósi Gábor

Forrás: hiros.hu

Kapcsolódó képek