menu

  • 2020.01.27.

Asztalitenisz országos ranglistaverseny

2020. évi Utánpótlás Budapest Bajnokság I. o. országos ranglistaverseny

Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér mind a három korosztályban, (újonc, serdülő, ifjúsági) lányokat és fiúkat is indított a hétvégén rendezett országos ranglista versenyen.

Újonc lányoknál három játékosunk küzdött a minél jobb eredmény elérése érdekében. A legeredményesebb Polónyi Nóra lett közülük, aki újonc összevont korcsoportban ezüstéremig menetelt, ami óriási bravúr. Juhász Viktória és Faragó Csillag Virág a fő táblára feljutottak (legjobb 32), majd előbbi Polónyi Nórától szenvedett vereséget a legjobb nyolc közé jutásért.
Serdülő versenyszámban ugyanez a három leány játékosunk indult.

Idősebbek között is tisztességgel helyt álltak. Polónyi Nóra egészen a legjobb nyolcig jutott, ami ismételten elképesztő eredmény. Juhász Viktória főtáblán 16 közé jutásért szenvedett vereséget. Faragó Csillag Virág pedig a csoport mérkőzések után búcsúzott a versenytől.

Páros versenyszámban Nóra a pesti Benczik Dórával az oldalán ismételten a legjobb nyolcig menetelt. Faragó – Juhász párosunk a csoport körből nem jutott tovább.

Ifjúsági versenyszámban négy leány versenyzővel képviseltette magát klubunk, Drabant Anita, Polónyi Nóra, Zsitva Vivien, Szabó Anita.

Párosok versenyszámában csoport viadalok után búcsúzott két párosunk, míg Drabant Anita – Dari Helga egészen a bronzéremig meneteltek.

Egyéni versenyszámban három játékosunk is feljutott a főtáblára, egyedül Zsitva Viviennek nem sikerült. Szabó Anita és Polónyi Nóra a legjobb tizenhat közé jutásért szenvedett vereséget, viszont Drabant Anita, úgy mint párosban, itt is bronzérmet szerzett.

Vajda Viktor (edző):Nagyon eredményes és eseménydús versenyen vagyunk túl, ahol minden játékosunk a ranglistán elfoglalt helyéhez képest előrébb végzet. Kifejezetten pozitívként könyvelhetjük a lányok teljesítményét, látszódik eredményben is az a rengeteg belefektetett munka. Nagy bizalommal tekintünk a jövőbe.”

Kapcsolódó képek