menu

  • 2020.02.05.

„Közösen a munkáért Bács-Kiskunban”

Tájékoztató a „Közösen a munkáért Bács-Kiskunban” című program megvalósításáról

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Fogyatékosságügyi és Szociálpolitikai Központ „Foglalkoztatás 2019” elnevezésű pályázatának nyerteseként a Magyar Vakok és Gyengénlátók Bács-Kiskun Megyei Egyesülete 2.000.000 Ft összegű támogatásban részesült.

A „Közösen a munkáért Bács-Kiskunban” című pályázat célja a fogyatékkal élők munkaerő-piaci integrációjának elősegítése. A megvalósítás folyamán 2020 évben 8 Bács-Kiskun megyei helyszínen zajló rendezvény megtartásával teremtenek lehetőséget mintegy 590 fő személyes találkozására.

Célcsoportjuk tagjai látássérült, egyéb érzék-, és mozgásszervi fogyatékkal élő megváltozott munkaképességű emberek, valamint a kistérségek olyan munkáltatói, akik jelenleg is foglalkoztatnak, vagy potenciális foglalkoztatói lehetnek a fogyatékos munkavállalóknak.

A rendezvényeiken már működő jó gyakorlatok bemutatásával, szemléletformáló előadásokkal, tájékoztatókkal és saját élményes programelemekkel szólítják meg a résztvevőket.

A projektnyitó találkozóra 2020. március 6-án, pénteken kerül sor a kecskeméti Katona József Megyei Könyvtárban.

Ezt követően április hónapban Kiskunfélegyházán, májusban Lakiteleken, júniusban Bácsalmáson tartják meg rendezvényeiket. Kiskőrösön szeptemberben, Baján októberben, Kalocsán pedig novemberben szervezik meg a célcsoport tagjainak találkozását.

Projektzáró eseményük Kecskeméten lesz 2020 decemberében.

Kérik, látogasson el rendezvényeikre, szeretettel várnak minden kedves résztvevőt!

Örömmel nyújtanak további információt, valamint várják regisztrációját programjaikra az iroda@bacsvakok.hu e-mail címen és a 76/320-708-as telefonszámon.

A programok a FOGLALKOZTATÁS 2019 pályázat keretében valósulnak meg.
Projektszám: FOGL2019/E/29

A program az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával valósul meg.

Magyar Vakok és Gyengénlátók Bács-Kiskun Megyei Egyesülete
Kecskemét, Katona József tér 8.
Tel.: 76/320-708
e-mail: elnok@bacsvakok.hu

Kapcsolódó képek