menu

  • 2020.02.11.

Otthonra talált a Mathias Corvinus Collegium

Januárban költözött új épületbe a Mathias Corvinus Collegium kecskeméti képzőközpontja.

Új otthonukat február 8-án, szombat reggel avatták fel a Csongrádi utcában. A Fiatal Tehetség Programmal három éve vannak jelen a városban; jelenleg már hetvenöt felső tagozatos tanulóval foglalkoznak.

Tágas, világos, otthonos tetőtéri termekben – oktatási céljaikkal, filozófiájukkal összhangban álló helyszínen – köszöntötték meghívott vendégeiket szombat reggel a Mathias Corvinus Collegium (MCC) kecskeméti régiós központjának munkatársai.

Ünnepre hívták őket: januárban új helyre költöztek – az elmúlt két és fél évben a tanítóképző épületében működtek –, ezt a Csongrádi utcai központot mutatták most be a város vezetőinek.

Szemereyné Pataki Klaudia örömét fejezte ki, hogy az MCC otthonra talált Kecskeméten. Visszajelzés is ez a város számára arról, hogy érdemesnek találják nálunk is jelen lenni. „Utakat, lehetőségeket, perspektívákat nyit ez a szakmai közösség előttetek” – fordult a jelen lévő diákokhoz a polgármester, azt kívánva nekik, a program segítsen kibontakoztatni nekik a bennük rejlő tehetséget, és megtalálni azt a területet, amelyen igazán hasznos tagjai lehetnek majd nemcsak a gazdasági életnek, hanem az egész társadalomnak.

A FIT szakmai vezetőjeként Constantinovits Milán is abbeli elégedettségének adott hangot, hogy a várossal kölcsönösen fantáziát látnak egymásban. Kiemelte azt a szoros együttműködést is, amelyet a szülőkkel tudtak kialakítani. A jövőre nézve arról beszélt, a következő tanévben lesz teljes a FIT helyi programja; akkor fogják felölelni az egész felső tagozatos, 5–8. osztályos korosztályt. Hosszú távon pedig azt remélik, Kecskeméten is elérhető lesz majd az MCC-s életpálya teljes spektruma.

Forrás: kecskemet.hu

Kapcsolódó képek