menu

  • 2020.02.11.

Táncos flashmobbal nyitott a Házasság Hete

Táncba hívó programmal vette kezdetét a Házasság Hete Kecskeméten.

A rendezvénysorozat szombat délutáni nyitó alkalmán több mint húsz fiatalabb és idősebb pár ropta a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár dísztermében.

Kiváló metaforát találtak a Házasság Hete szervezői ahhoz, hogy megmutassák, mit jelent az elköteleződés. A házasságot a tánccal párba állítva azt érzékeltették, hogy előbbi egy olyan vállalkozás, amely nagy pörgéssel, sok örömmel és sok fáradsággal jár. A Kecskeméti Táncegyüttes táncosainak bemutatója pedig azt is jól illusztrálta, hogy állandó párral forogva egyre mélyül az összhang.

A megjelenteket – köztük sok karon ülő kisgyermeket – Engert Jakabné alpolgármester köszöntötte, és ő biztatta a párokat arra, lépjenek be az elkötelezett szerelem virágdíszes kapuján. A „páros körtáncokat” követően Ramháb Mária igazgató ajánlotta a könyvtár programjait a jelenlévők figyelmébe, valamint Néma Attiláné Ella, a Parázs Pasztoriális Központ koordinátora hívta szerelmi kalandtúrára a házaspárokat.

A Magyarországon az egyházak kezdeményezése kapcsán gyökeret vert rendezvénysorozat kapcsán dr. Finta József érseki helynök, a Nagytemplom plébánosa arról szólt, hogy a szerelem csak eszköz egy nagyobb cél, mégpedig a házasság és a család felé, a mostanihoz hasonló ünnepi alkalmak pedig ezen értékek fontosságára emlékeztetnek minket.

Forrás: kecskemet.hu

A Házasság Hete programjai ITT olvashatók.

Kapcsolódó képek