menu

  • 2020.02.18.

2019. évi költségvetés módosítás

Módosította a közgyűlés Kecskemét 2019. évi költségvetését.

Plusz támogatást kapott többek között a helyi busztársaság, a megyei kórház, de bekerült a büdzsébe a bérlakásépítési program is.

A költségvetés módosítás legnagyobb eleme, az önkormányzat tavaly elnyert 1.4 milliárdos bérlakásépítési programja Homokbányán. A volt orosz laktanya területén két épületet bontanak le és helyükön egy új társasház épül fel. A beruházás keretében parkosításra, parkolók kialakítására, a területrendezésre is sor kerül.

Plusz 45 milliós támogatást kapott a Kecskeméti Közlekedési Központ Zrt. is. A társaság az átállással kapcsolatos költségekre, például az új csuklósbuszok alkatrészeire, illetve az utastájékoztatás kapcsán felmerülő költségekre kapott forrást.

Király József (Szövetség a Hírös Városért) képviselő a megyei kórház 27 milliós támogatása kapcsán azt kérdezte, hogy mire kapja ezt a pénzt az intézmény. Szerinte jó lenne címkézni, konkrétan meghatározni a támogatás célját. Engert Jakabné alpolgármester válaszából kiderült, hogy kórház hosszú évek óta kapja ezt a forrást, a hiányszakmákban tevékenykedő orvosok bérkiegészítésére. Ez teszi lehetővé, hogy a kecskemétieknek ne kelljen más kórházakba utazniuk, egyes vizsgálatokra.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester ugyanakkor támogatta azt, hogy legközelebb az előterjesztésben legyen rögzítve is a konkrét támogatási cél.

Az előterjesztést végül 12 igen és 9 tartózkodás mellett fogadta el a közgyűlés.

Forrás: kecskemet.hu

Kapcsolódó képek