menu

  • 2020.02.18.

Biztonságosabb gyalogátkelők

Egyhangúlag fogadta el a közgyűlés azt a mintaprojektet, amelynek eredményeként, 10 gyalogátkelőhely lesz biztonságosabb Kecskeméten.

A Falu György alpolgármester által készített program értelmében gyorsabb lehet a zebrák közelében meghibásodott világítótestek pótlása és javítása.

A közgyűlés elé került előterjesztésből kiderült, hogy szakemberek 139 kecskeméti gyalogátkelő megvilágítását vizsgálták meg az elmúlt hetekben.

Bár a korábban előfordult balesetek és a közvilágítás között nincs ok-okozati összefüggés, a város arra törekszik, hogy a gyalogátkelőhelyek biztonságosságát tovább növelje. Ezért a város 10 pontján építenek majd ki olyan lámpatesteket, amelyekben részben dupla világító berendezés lesz, tehát ha egyik meghibásodik a tartalék beindul, részben pedig olyan úgynevezett felügyeleti rendszert, amely azonnal jelzi a lámpák meghibásodását, hogy javításuk mihamarabb megkezdődhessen.

Az előterjesztést két ellenzéki képviselő Király József és dr. Vancsura István is véleményezte, utóbbi arra is kíváncsi volt, hogy a jelzőrendszer képes-e figyelni a világítótestetek fényerő csökkenését. Falu György alpolgármester válaszából kiderült, hogy a most tervezett megoldás nem, viszont létezik ilyen technológia is, igaz az nagyon költséges.

Kecskemét 10 gyalogátkelőjének biztonságosabbá tételét végül szavazatukkal egyhangúlag támogatták a képviselők.

Forrás: kecskemet.hu

Kapcsolódó képek