menu

  • 2020.03.11.

Elmaradnak a színházi előadások

Egészségügyi vészhelyzetet rendelt el a kormány – elmaradnak a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház előadásai is

Rendkívüli jogrendet hirdetett, vészhelyzet elrendeléséről döntött március 11-én a kormány. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter által ismertetett javaslat szerint az operatív törzs a 100 főnél nagyobb beltéri és az 500 főnél nagyobb kültéri rendezvények betiltását rendelte el. Ennek eleget téve a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház 2020. március 12-től nem tartja meg előadásait egyik játszóhelyén sem.

További tájékoztatásként az intézmény megerősítette: a rendelet és a külföldi egyetemek értesítését és kérelmét figyelembe véve (Babeş-Bolyai Tudományegyetem, Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem, Újvidéki Művészeti Akadémia) a SZÍN-TÁR Fesztivált és a Húsvétoló rendezvényt is lemondja. A fenti intézkedés a rendelet visszavonásig marad érvényben.

A jegyekkel és a bérletekkel kapcsolatos egyéb ügyintézéssel kapcsolatban a további kormányrendeletek függvényében születik majd döntés. A friss hírekkel és az intézményt érintő határozatokról folyamatos tájékoztatást adnak a színház felületein.

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház vezetése belátja az intézkedés fontosságát, bízik abban, hogy ezzel lelassítható a járvány terjedése. A teátrum a kormány döntésének eleget téve igyekszik minden tekintetben a legkörültekintőbben eljárni.

Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház

Kapcsolódó képek