menu

  • 2020.03.16.

A Városi Operatív Törzs mai döntései

Ma délelőtt újra összeült a Városi Operatív Törzs. Szemereyné Pataki Klaudia KMJV polgármestere Facebook oldalán az alábbi tájékoztatót osztotta meg a koronavírussal kapcsolatban:

Tisztelt Kecskemétiek!

Ma délelőtt azonnali kezdéssel összehívtam a Városi Operatív Törzs szűkített ülését. A meghozott intézkedések:

-A kecskeméti önkormányzati kulturális intézmények – múzeumok, kiállítóhelyek, könyvtárak, Hírös Agóra és intézményei – 2020. március 17. (keddtől) zárva tartanak. Javasoljuk a nem önkormányzati fenntartású kulturális intézmények bezárását is.

-2020. március 19-én (csütörtökön) az önkormányzat délelőtt rendkívüli bizottsági üléseket, délután rendkívüli közgyűlést tart.

-2020. március 20-tól (péntektől) a polgármesteri hivatal elsősorban home office-ban (otthoni munkavégzés) működik. Az esetlegesen hiányzó technikai feltételeket addig ki kell alakítani.

-A házasságkötési szertartások létszámát 15 főben korlátozzuk.

-Az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságoknál vizsgálják meg a home office lehetőségét. Készüljön jogi segédanyag az intézményvezetők és cégvezetők részére az állásidőre, munkaidő keretre, stb. vonatkozóan, a home office munkavégzés által nem megoldható feladatot végző munkavállalók tekintetében.

-Az összes fesztivált, kulturális rendezvényt lemondjuk, az előkészületeket abbahagyjuk. Ez vonatkozik a júliusra tervezett Csiperó fesztiválra és a Nemzetközi Gyermek Játékokra (ICG) is.

-2020. március 18-tól (szerdától) a bölcsődékben és az óvodákban rendkívüli szünet lesz. Ez vonatkozik a nem önkormányzati fenntartású intézményekre is. A nem önkormányzati fenntartású bölcsődék, óvodák jelezzék az önkormányzat számára, hogy a feltétlenül szükséges intézményi felügyelet hány gyereket érint, és ezt hogyan tudják megoldani.

-Az óvodások és bölcsődések számára a közétkeztetést elvihető ebéd formájában biztosítjuk – a népegészségügy szakmai véleményének függvényében.

-2020. március 17-től (keddtől) a közösségi közlekedés tanszüneti menetrend szerint zajlik majd. Az első ajtókon fel- és leszállni nem lehet. A fedélzeti jegyértékesítés megszűnik. Az autóbuszokon fokozott jegyellenőrzés lesz. A tanszüneti menetrend arra a rövid időszakra marad érvényben, amíg a Kecskeméti Közlekedési Központ kidolgozza a minimum szintre csökkentett szolgáltatás kereteit.

-A Margaréta Idősotthonban zajló építési munkálatok kapcsán a kivitelezőtől kérjük a belső munkavégzés szüneteltetését, átmeneti időre.

-A körbekerített játszótereket lezárjuk. A kerítéssel nem rendelkező játszótereket körbe szalagozzuk, és figyelmeztető táblával látjuk el. A Benkó Zoltán Szabadidőközpont játszótere és egyéb sporteszközei nem használhatók.

-A piaci árusok csak gumikesztyűben nyúljanak az áruhoz! A vevőket pedig határozottan kérjék arra, hogy az áruhoz ne nyúljanak.

-A nyugdíjas házak lakóinak és minden idősnek javasoljuk, hogy maradjanak otthon, bevásárolni se járjanak ki.

-2020. március 18-tól (szerdától) kezdődjön el azon kecskeméti diszpécserszolgálat működése, amely az idős embereket élelmiszer, gyógyszer és tisztálkodószerek beszerzésével segíti. A diszpécserszolgálat részére biztosítani kell a szükséges eszközöket (laptop, telefon, kesztyű, fertőtlenítőszer).

Vigyázzanak magukra, egymásra! Csak akkor mozduljanak ki otthonaikból, amikor feltétlenül szükséges!

Szemereyné Pataki Klaudia 
KMJV polgármestere

Forrás: Szemereyné Pataki Klaudia facebook oldala

Kapcsolódó képek