menu

  • 2020.03.17.

ÖSSZEFOGÁS AZ IDŐSEKÉRT KECSKEMÉTEN

BEVÁSÁRLÓ GONDOSKODÓ SZOLGÁLAT A KORONAVÍRUS JÁRVÁNY IDEJÉN

DISZPÉCSEREKET KERESNEK
A koronavírus járvány terjedésének megállítása miatt fokozottan segíteni kell az idősebb embereket. Kecskemét városa 2020. március 18-án elindítja bevásárló gondoskodó szolgálatát, melyben részt vesznek a CédrusNet Kecskemét Iroda, a Hírös Agóra Nonprofit Kft., illetve a Városi Civil Kerekasztal ifjúsági terület szakemberei.

Csak remélni tudjuk, hogy nem lesz hosszú idő amíg a kiemelten veszélyeztetett, egyedülálló, 65-70 év feletti korosztálynak a fertőzés elkerülés érdekében az otthonukat nem javasolt elhagyniuk. De sajnos fel kell készülni egy rosszabb forgatókönyvre is, amikor több segítségre lesz szükség. A gondoskodó szolgálat ezt a réteget fogja segíteni.

Az önkéntes házi karanténban levő idős embereknek napi ellátást biztosító élelmiszereket, gyógyszereket és tisztálkodási szereket kell szállítani.

A CédrusNet Kecskemét Iroda látja el a szolgálat diszpécseri feladatait (telefonos és online), melyhez keresnek a nem veszélyeztetett korosztályhoz tartozó segítőket.

A szolgálat az egyébként zárva tartó Agórában fog működni 8.00 és 18.00 óra között munkanapokon. A diszpécser szolgálatot két-két fő látja el napi 5 órás ciklusban (azaz egy napra összesen 4 önkéntesre van szükség).

Az érdeklődők a +36 70 618 1878 telefonszámon vagy a gondoskodas@hirosagora.hu e-mail címen jelentkezhetnek.

Kapcsolódó képek