menu

  • 2020.03.23.

Ma este indul a színház és a KTV felolvasósorozata

Új, közös projektet indít a Kecskeméti Médiacentrum a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházzal együttműködve.

A színház művészei és dolgozói minden nap felolvasnak egy a gyerekeknek és felnőtteknek szóló mesét, novella-vagy regényrészletet, ezzel is könnyebbé téve az otthonmaradás pillanatait, amelyet a hírportál a televíziós adások mellett további közösségi média felületein is közzétesz majd.

A közös cél – a veszélyhelyzetben elrendelt otthoni iskola-és munkavégzést figyelembe véve – a szabadidő hasznos és kikapcsoló eltöltése, színházközeli kultúra közvetítése.

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház március 12-től, az első kormányrendelet óta, a színházak között elsőként jelentkezik közösségi oldalán #színészatakarásban #aszínészotthon című sorozattal, amelynek keretében beleshetnek a nézők a művészek otthoni világába, betekintést nyerhetnek az eddig rejtve maradt családi életbe, megismerhetik a színészek titkos hobbijait.
https://www.facebook.com/kecskemetikatona/

Ma este 6 órakor indul a színház és a KTV közös műsora

Ma este 6 órakor indul az új felolvasósorozat a Kecskeméti Televízióban. A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház társulatának tagjai meséket, novellákat adnak elő, amelyeket a gyermekek és a felnőttek a helyi televízióban és a közösségi oldalakon nézhetnek meg.

Minden nap friss videókkal 18 órakor várják a kicsiket és a nagyokat egyaránt. Az adások változó hosszúságúak lesznek. Az ismétlésekre pedig a következő napon délelőtt 10 és délután 2 órakor kerül majd sor.

A Kecskeméti Televízió, valamint a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház egyebek mellett ezzel kívánja megkönnyíteni az otthonlétet. A fiatalok nagyon érdekes, tanulságos meséket, a felnőttek pedig izgalmas regényrészleteket, novellákat hallhatnak a kecskeméti színészek előadásában.

Ma esti adásban hallhatják:
Cseke Péter előadásában: Benedek Elek – A kis gömböc
Frigyesi Tünde előadásában: Rejtő Jenő – Veszteg zár a Grand Hotelben

Holnapi adásban hallhatják:
Kocsis Pál előadásában: A macskacicó – népmese
Koltai-Nagy Balázs előadásában: Kosztolányi Dezső – A tégla

Jó szórakozást kívánunk!

Kapcsolódó képek