menu

  • 2020.03.23.

Sokan jelentkeztek a Gondoskodó Szolgálat felhívására

Néhány napja kezdte meg a működését az idősek ellátását segítő Gondoskodó Szolgálat.

Eddig 47-en jelentkeztek önkéntesnek – olvasható Szemereyné Pataki Klaudia polgármester közösségi oldalán.

“A kecskeméti Gondoskodó Szolgálat gördülékenyen és hatékonyan kezdte meg működését három nappal ezelőtt. Mindössze ennyi idő alatt rengeteg megkeresés érkezett a megadott telefonszámokon. Sokan csak érdeklődtek a szolgálat működéséről, többen felajánlást tettek. A három nap alatt összesen 78 megkeresés érkezett a szolgálathoz, pénteken a Kecskeméten házi karanténban lévők is tőlük kértek segítséget. Közülük 55-en egyelőre csak érdeklődtek a működésről, illetve felajánlásokat tettek. A bevásárlásban, gyógyszerek kiváltásban segítséget kérők zöme 70 év feletti volt. Önkéntesnek összesen 47-en jelentkeztek eddig. Pénteken egy profi szakács is felajánlotta a segítségét: a Gondoskodó Szolgálat listáján szereplő termékekből készíthető ételekhez írt recepteket. Ezek a szolgálat facebook oldalán lesznek megismerhetők. A Gondoskodó Szolgálat fiatal önkéntesei is jó tapasztalatokat szereztek. Kiderült: az idős, segítségre szoruló emberek nagyon szeretik a fiatalokat. Egy hölgy vissza is hívta a szolgálatot, elmondta: nagyon hálás és a fiatalok kedvesek és szépek voltak.”

Továbbra is várják azon önkéntes fiatalok jelentkezését, akik szívesen segítenek bevásárolni az időseknek. A leendő önkéntesek a 20/556-2641-es telefonszámon, vagy a Gondoskodó Szolgálat Kecskemét Facebook oldalán vehetik fel a kapcsolatot a szolgálattal.

A diszpécserszolgálat a 76/503-892-es vagy a 20/556-34-02-es telefonszámon, illetve a gondoskodas@hirosagora.hu e-mail címen érhető el, munkanapokon 8 és 18 óra között.

Forrás: hiros.hu

Kapcsolódó képek