menu

  • 2020.03.24.

A vírus itt van, közöttünk – figyelmeztet a polgármester

Kecskeméten 33 ember van hatósági házi karanténban – adott ki közleményt Szemereyné Pataki Klaudia polgármester hétfő délután.

Egyúttal az országos tisztiorvos nyomán azt is közölte, a vírus jelen van minden megyében, így Bács-Kiskunban is. Ezenkívül a hazaérkezés során követni érdemes szabályokról is mellékelt egy tájékoztatót.

Ismételten nagyon köszönöm a kecskemétieknek azt a fegyelmezett, óvatos, higgadt magatartást, amelyet ebben az embert próbáló időszakban tanúsítanak. Ezzel tudjuk lassítani a járványt. A városban 33 fő van hatósági házi karanténban, tehát ők azok, akik fertőzött területről érkeztek haza és elővigyázatosságból vannak kötelező karanténban.

A járványt azonban nem tudjuk teljes mértékben elkerülni, de lassítani igen. A népegészségügytől kértem adatot arra vonatkozóan, hogy van-e a városban igazolt fertőzött beteg. Azt a tájékoztatást kaptam, hogy területi adatok nem állnak rendelkezésre.

Az országos tisztifőorvos ma arról tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy a vírus jelen van minden megyében. Éppen ezért nekünk, kecskemétieknek is tényként kell kezelnünk: a vírus itt van, közöttünk van, most még jobban kell vigyáznunk magunkra és egymásra.

Köszönöm a munkáltatóknak, hogy minden létező óvintézkedést megtesznek azokban a szektorokban, ahol az otthoni munkavégzés nem lehetséges.

Köszönettel:
Szemereyné Pataki Klaudia
Kecskemét MJV polgármestere

Kapcsolódó képek