menu

  • 2020.04.02.

A Bács-Kiskun Megyei Kórház tájékoztatója

A Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi célra kijelölte és kötelezte a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházat, a koronavírus okozta fertőzéssel érintett, a területi ellátási kötelezettségébe tartozó települések lakosainak vizsgálatára és az igazolt betegek ellátására.

A betegbiztonság érdekében Intézményünk ezért haladéktalanul megkezdte a felkészülést a koronavírus (COVID-19) fertőzéssel érintett betegek fogadására, izolálására, ellátására.

Ennek érdekében a Kecskemét, Nyíri úti székhelyen található Krónikus Belgyógyászati Osztály, illetve az Ápolási Osztály átköltözött a Kecskemét, Balaton utcai telephelyre. (Repülőkórház épülete, átmenetileg megszűnt Reumatológiai Osztály helyére)

A Kecskemét, Nyíri úti telephely bejáratainál egészségügyi szűrésen esnek át – az erre a célra felállított sátrakban – az intézménybe belépők, dolgozók és betegeket egyaránt.

A Nyíri úti 9 emeletes Hotel épületben továbbra is a nem koronavírus betegek ambuláns és sürgősségi ellátása történik. A nem koronavírus gyanús betegeket ellátó részlegek és a járóbeteg ellátás az eddig kialakított rend szerint működnek.

Koronavírus gyanús betegek ellátására – a betegbiztonság érdekében – az intézmény a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház székhelyén, a Nyíri úton található A (új) épület egyes lezárható, izolálható részeit jelölte ki.

Az A épület földszintjén található nem fertőző ellátásra fenntartott szakrendelések átköltöztek a Rendelőintézetbe (Nőgyászati-szülészeti járóbeteg ellátás, CTG, ultrahang, terhesgondozás, genetika, sürgős nőgyógyászati- és gyermekvérvétel, gyermekkardiológiai és gyermekpulmonológiai szakrendelés)

A Sürgősségi Betegellátó Osztály, illetve a Sürgősségi Baleseti Ambulancia fertőző gyanús betegei az A épület földszintjén kerülnek ellátásra.

A DSA labor marad a földszinti, lezárható, külön mentőbejárattal rendelkező jelenlegi helyén.

Az Újszülött részleg, a gyermekágyas részleg (rooming-in), a szülőszoba, nőgyógyászati műtő, és a Koraszülött Részleg marad a jelenlegi, szintén izolálható helyén.

A rendkívüli látogatási engedély kiadásával kapcsolatos eljárásrend nem változott.

Azonban kérjük Önöket, hogy a veszélyhelyzet miatt felelősségteljesen döntsenek, hogy bent tartózkodásuk (pl. apás szülések, súlyos beteg látogatása) feltétlen szükséges-e az önök, hozzátartozójuk és az egészségügyi dolgozók védelmének érdekében.

Forrás: https://www.facebook.com/kmetkh/
Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház

Kapcsolódó képek