menu

  • 2020.04.15.

Házhoz jön a piac az időseknek

Telefonon rendelt élelmiszer ingyenes kiszállítása a piaci árusok és az önkormányzati intézmények összefogásával

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester kérésének megfelelően a Kecskeméti Piac és számos önkormányzati intézmény összefogásával hamarosan kezdetét veszi a piactól telefonon megrendelt friss élelmiszer ingyenes kiszállítása Kecskemét belterületén belül. A koronavírus-járvány terjedése, valamint a kihirdetett veszélyhelyzet és az azóta bevezetett korlátozások következtében főként az idősebb, a vírussal leginkább veszélyeztetett korosztály számára igen nagy problémát és komoly egészségügyi kockázatot jelent a napi élelmiszer bevásárlás.

Annak érdekében, hogy az idős embereknek ne kelljen kimozdulniuk otthonról, az ő részükre az élelmiszer ingyenesen kerül kiszállításra.

A piacnál egy erre rendszeresített telefonszámon keresztül lehet majd a megrendeléseket leadni, amiket az önkormányzati kiszállítók a programban résztvevő árusoknál összekészítenek és még aznap házhoz szállítanak.

Nagyon sokan szeretnek a piacon vásárolni, szinte minden vásárlónak megvannak a kedvenc árusai, így a piac azt is igyekszik lehetővé tenni, hogy az erre vonatkozó igény esetén a rendelés lehetőleg a vásárló kedvenc árusainál történjen összeállításra.

A rendelhető termékek és aktuális áraik a piac honlapján és közösségi oldalán is feltüntetésre kerülnek.

A rendszer indulásakor egyelőre csak a leginkább veszélyeztetett, idős korosztály számára lesz elérhető a szolgáltatás, mely a későbbiekben, a szállítási kapacitások függvényében kibővítésre kerülhet. A rendelhető élelmiszerek közé fognak tartozni a zöldségek, gyümölcsök, friss és füstölt húsok, tejtermékek és a piacon árusított termelői virágok is.

Intézmény- és Piacfenntartó Szervezet

Kapcsolódó képek