menu

  • 2020.05.22.

Hétfőtől valamennyi fekvőbeteg-ellátás újraindul a kecskeméti kórházban

A Bács-Kiskun Megyei Kórház tájékoztatója az egészségügyi ellátások további bővítéséről 2020. május 25-től.

A járványügyi helyzet javulásával lehetővé vált az egészségügyi ellátások további bővítése a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházban, Kecskeméten is.

2020. május 25-től, hétfőtől a kecskeméti megyei kórházban is szinte valamennyi fekvőbeteg-ellátás újraindul.

Szintén hétfőtől, fokozatosan újraindulnak a fekvőbeteg-szakellátásban az elektív, tervezett beavatkozások.

Mindezek természetesen a megfelelő koronavírus elleni készenlét és védekezés mellett, hiszen a járványügyi készültséget továbbra is fenn kell tartani.

A kúraszerű ellátások, és egynapos beavatkozások, illetve egynapos sebészeti ellátás is fokozatosan újraindul.

Minden egynapos sebészeti ellátás előtt, a betegfelvételkor, helyben (6000 Kecskemét, Balaton utcai telehely) a beavatkozás napján pre-triage, azaz általános előszűrés történik.

A koronavírus átvitel szempontjából magas kockázattal járó elektív műtétek és beavatkozások elvégzéséhez szintén egy negatív PCR teszt szükséges.

A vizsgálatra a szakorvos ad beutalót és időpontot. A tesztet a műtét/beavatkozás előtt maximum 4 nappal el kell végezni.

A PCR mintavétel helye a Rendelőintézet (6000 Kecskemét, Csabay Géza körút 21.) 1. emeletén erre kialakított rendelő. (PCR teszt: koronavírus kimutatására alkalmas vizsgálat, garat és orr-nyálkahártya mintavétellel) Lehetőség szerint a mintavétel előtt ne egyen-igyon, ne mosson fogat!
Kérik, hogy az erre a célra fenntartott sorban várakozzon!

Területen kívüli beteget, elektív beavatkozásra csak 48 órán belüli negatív PCR eredménnyel fogad az intézmény. Kérik, ennek birtokában jelentkezzen betegfelvételre.

Minden egyéb, koronavírus fertőzés szempontjából nem magas kockázatú elektív műtét vagy beavatkozás, egynapos beavatkozás, illetve osztályos akut fekvőbeteg felvétel előtt a betegfelvételkor pre-triage, azaz általános előszűrés, illetve koronavírus gyorsteszt elvégzése kötelező.

A gyorsteszt során vérvétel történik, a mintavétel helye a Rendelőintézet 3. emeletén található vérvételi hely. A vizsgálatra a szakorvos ad beutalót és időpontot. A tesztet a műtét/beavatkozás előtt maximum 4 nappal el kell végezni.

2020.05.25-től a koronavírus gyanús betegek ellátását a Sürgősségi Betegellátó Osztály végzi az erre a célra elkülönített Bőrgondozó Intézetben. Itt vizsgálják meg a koronavírus gyanús gyermekeket és a gyanús traumás sérülteket is.

A kórházi ellátást igénylő koronavírus teszt pozitív eseteket Kiskunhalasra szállítják. A koronavírus gyanús elektív műtéteket, illetve szüléseket továbbra is Kecskeméten látják el.

2020. május 25-től a megfelelő zárófertőtlenítést követően, megkezdődik fekvőbeteg osztályok eredeti helyre történő visszaköltözése.

A Bőrgondozó Intézet eddigi bőrgyógyászati rendelései a továbbiakban a Rendelőintézet erre kijelölt helyiségeiben lesznek.

A laboratóriumi vizsgálatokra, vérvételre a betegeket 15 percenként tudják beengedni, ezért továbbra is javasolják az egyéb, külső vérvételi helyek igénybevételét!

A fül-orr-gégészeti osztály átmenetileg a Hotel épület 4. emeletén marad.

Felhívják figyelmüket, hogy az intézményben a fekvőbeteg osztályokon a látogatási tilalom továbbra is érvényes!

A Rendelőintézetben a vizsgálatokra továbbra is KIZÁRÓLAG TELEFONON ELŐRE EGYEZTETETT IDŐPONTBAN, és amennyiben a szakrendeléshez szükséges, BEUTALÓVAL lehet csak megjelenni!

A szakrendeléseken maximum 4 beteget vizsgálhatnak óránként, ezért fontos, hogy csak a megadott időben érkezzenek a vizsgálatra, a várókban töltött idő és az ott várakozók számának minimalizálása érdekében.

Az intézmény területén kizárólag VÉDŐMASZKBAN LEHET TARTÓZKODNI! Kérik, amennyiben lehetséges, maszkban érkezzen!

A vizsgálatra lehetőség szerint egyedül érkezzen, a váróban pedig a 1,5 méteres távolságot egymás egészségének védelme érdekében kérjük, feltétlenül tartsa be!

Az épületbe való belépéskor a bejáratoknál továbbra is pre-triage, azaz előszűrés történik, lázméréssel és kérdőíves dokumentációval, ezért a bejáratoknál várakozásra kell számítani.

Köszönik megértésüket és együttműködésüket!

2020. május 22.

Bács-Kiskun Megyei Kórház

Kapcsolódó képek