menu

  • 2020.06.08.

Már a második közösségi kert nyílt meg a Széchenyivárosban

Átadták a második széchenyivárosi közösségi kertet múlt hét csütörtökön. A Szentcsalád Plébánia mögötti területen kialakított 28 parcella majd mindegyike gazdára talált már.

– Találjanak nevet a kertnek és gazdálkodjanak benne eredményesen – buzdította a megjelent parcellatulajdonosokat a kert ünnepélyes átadásán Engert Jakabné alpolgármester. Hozzátette: örül a közösségi kert iránt megnyilvánuló érdeklődésnek. Elmondta azt is, hogy a közösségi kert megvalósulását Kecskemét önkormányzata ötmillió forinttal támogatta. A jövőre nézve pedig megerősítette, hogy a Szentcsalád Plébánia és a kert között húzódó, egyelőre üres területen a tervek szerint a plébánia gondozásában szabadidősport-park alakul majd ki, így még több közösségi élményre nyílik majd lehetőség.

Az alpolgármester a Kecskeméti Médiacentrum kérdésére elmondta: korábban felmérték, a különböző városrészekben hol vannak olyan területek, ahol hasonló projektet lehet elindítani. Ha valahol felmerül az erre vonatkozó igény, mindenképpen segítik új kertek kialakítását is: – Azon túl, hogy közösségi terek jönnek így létre, a város is további zöldfelületekkel gazdagodik.

A kert embereket összekovácsoló erejében reménykedik Szöllősi Balázs is. A Széchenyivárosért Egyesület elnöke a megnyitón elmondta: a városrész első közösségi kertje már a harmadik szezonját éli, és boldog közösség szerveződött köré. Azt reméli, itt is megvalósul majd az az összefogás, ami ott alakult ki.

– Fantasztikus volt látni a másik kertben azt, ahogy a 47 parcellán gazdálkodó közel száz ember ismeretlenül összekerült, és két hét múlva recepteket cseréltek, két hónap múlva versenyeztek, kinek szebb a paradicsoma, és megbízták egymást, ápolják egymás kertjét, míg valamelyikük elutazik – idézte fel a kezdeteket Szöllősi Balázs. – Azt látjuk, valódi barátságok épülnek, így kijelenthetjük: tényleg közösséget építünk a Széchenyivárosban – tette hozzá az egyesület elnöke, akitől azt is megtudtuk, eszközöket is biztosítanak a gazdálkodáshoz, a kertészkedőknek pedig kizárólag a vízdíjhoz kell majd hozzájárulniuk.

Forrás: hiros.hu

Kapcsolódó képek