menu

  • 2020.06.11.

Épül az új családsegítő központ a Rudolf laktanya területén

Egyszerre lesz korszerű és a műemlékvédelmi szempontokat tiszteletben tartó az önkormányzat első fizikai megvalósulás útjára lépett fejlesztése a Rudolf laktanyában.

Április óta épül a Széktói stadion szomszédságában az új családsegítő és gyermekjóléti központ, amely várhatóan szűk két éven belül készül el, és a jelenleg a Fecske utcában működő intézményegység székhelye lesz.

Épül a Rudolf laktanyában az új család- és gyermekjóléti központ. Ide költözhetnek be szűk két éven belül a jelenleg a Fecske utcában működő családsegítő szolgálat munkatársai. Korszerű, modern, de a műemlékvédelem szempontjait tiszteletben tartó épületegyüttes várja majd őket a több mint 120 éves Rudolf laktanyában.

A két szélső épület, a volt altisztképző és a zuhany-mosókonyha, az örökségvédelmi szempontoknak megfelelően teljesen megújul. A középsőt, amely egykor zárt kispuska lőtér volt, műemlékvédelmi szakértő bevonásával építik újjá és bővítik ki. A több mint fél milliárd forintból megvalósuló új, infrastrukturálisan fejlettebb épületegyüttesben a szolgáltatások színvonala is növekedik majd a tervek szerint.

A főépítész azt is elmondta, hogy az örökségvédelmi szempontok miatt nem lehet kerítést építeni a 11 hektáros Rudolf laktanyán belül, mert fontos a terület egysége. Érdekes megoldandó feladat lesz a lehatárolás, amelyet valószínűleg növénytelepítéssel, tájépítészettel oldanak majd meg. Öveges László a Rudolf laktanya többi fejlesztéséről is részletesen beszélt.

Forrás és további részletek: hiros.hu

Kapcsolódó képek