menu

  • 2020.06.16.

Lakossági közlemény – Az egészségügyi ellátások további bővítéséről

Az emberi erőforrások miniszterének tájékoztatása alapján, a járványügyi helyzet kedvező alakulására tekintettel, 2020. június 15-től lehetőség nyílik az egészségügyi ellátások további bővítésére.

A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházban, Kecskeméten 2020. június 15-től az engedélyezett egészségügyi tevékenységek többsége korlátozás nélkül elvégezhető.

Az aktuális változásokról az intézményi honlapon, a Koronavírus információk menüpont alatt értesülhet: https://www.kmk.hu/koronavirus-informaciok, ahol többek között a szakrendelések és a gondozók rendelési idejéről, elérhetőségéről és az igénybevétel módjáról is folyamatosan tájékoztatást adnak. (https://www.kmk.hu/downloads/hirek/korona/szakrido0402.pdf)

A járványellenes készültség fenntartása mellett a diagnosztikai vizsgálatok, a szakrendelések és a gondozók is időkorlátozás nélkül újraindultak. Megszűnt az óránként 4 beteg ellátását szabályozó rendelet, azonban továbbra is telefonon kell időpontot kérni a diagnosztikai kivizsgálásokra, szakrendelésekre és gondozókba.

• A vizsgálatokra KIZÁRÓLAG TELEFONON ELŐRE EGYEZTETETT IDŐPONTBAN lehet megjelenni!

• A korábbi előjegyzéseket – veszélyhelyzet előtt kiadott időpontokat is – szükséges újra-egyeztetni!

• A telefonon előre egyeztetett időpontban a korábbi beutalóval vagy lelettel lehet megjelenni.

• A Rendelőintézetben a lakossági vérvétel újraindult. A laboratóriumi vizsgálatokat és vérvételt háziorvosi vagy szakorvosi beutalóval lehet korlátozás nélkül igénybe venni.

• A laboratóriumi lelet kiadás továbbra is szünetel. A laborvizsgálati eredményekről, egyéb leletekről, kérik, tájékozódjon háziorvosánál, szakorvosánál vagy az EESZT rendszerben.

• Az épületbe való belépéskor a bejáratoknál továbbra is előszűrés történik, kérdőíves dokumentációval és hőmérséklet méréssel, ezért a bejáratoknál esetenként várakozásra kell számítani. Az előszűrésre tekintettel kérik, tervezzék meg érkezésüket a vizsgálatokra.

• A vizsgálatra lehetőség szerint egyedül érkezzen, ez alól kivételt a kiskorú-, illetve a mozgásában korlátozott beteg kísérője jelenthet.

• A várókban a 1,5 méteres távolságot egymás egészségének védelme érdekében kérik, feltétlenül tartsa be!

• Az intézmény területén kizárólag VÉDŐMASZKBAN LEHET TARTÓZKODNI! Kérik, amennyiben lehetséges, maszkban érkezzen.

• Amennyiben a belépéskor felmerül, hogy a beteg koronavírus gyanús, de a vizsgálata halasztható, úgy a beteget otthonába irányítják. Ha a beteg sürgős ellátást igényel, akkor a koronavírus gyanús esetekre fenntartott Sürgősségi Betegellátó Osztályon történik meg vizsgálata.

• A járóbeteg szakellátásban a magas kockázatú tervezett beavatkozások előtt továbbra is kötelező a koronavírus PCR vizsgálat elvégzése. Bizonyos beavatkozásokra szintén csak egy negatív PCR eredmény birtokában kerülhet sor. Ha beavatkozásához szükséges a teszt elvégzése, arról és annak helyéről, módjáról a kórház munkatársa az időpont egyeztetés során tájékoztatják Önöket. A PCR vizsgálat mintavételi helye a Bőrgondozó Intézetben található.

• A Bőrgyógyászati szakrendelések és Bőrsebészet visszaköltözött a Bőrgondozó Intézet különálló épületébe. A Bőrgondozó Intézetbe időpontra érkezők az épület bejáratánál szintén előszűrést követően, maszkban léphetnek be, tartózkodásuk alatt egymás egészségének védelme érdekében a 1,5 méteres távolságot tartva.

• A Fizio- és Mozgásterápiás Osztály kezeléseket kizárólag az akut rehabilitáció esetében és táppénzes állományban lévő betegeknek tud előjegyezni.

• A kecskeméti Onkoradiológiai Központba, és az „A” új épületbe érkezett betegeket továbbra is a Kecskemét, Nyíri úti főbejáraton keresztül tudják beengedni.

Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház

A látogatási tilalom feloldásáról egy korábbi bejegyzésünkben olvashat.

Kapcsolódó képek