menu

  • 2020.07.06.

Megkezdődik a Zrínyi iskola energetikai korszerűsítése

Megkezdődik a Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola energetikai korszerűsítése.

A szerződést június 23-án írták alá a kivitelező Free Line Kft-val. A munkálatok összköltsége több mint 543 millió forint.

Hosszú várakozás után végre megkezdődhet a Zrínyi Ilona Általános Iskola energetikai korszerűsítése. A kivitelezővel, vagyis a Free Line Kft-vel már aláírták a szerződést, indulhat a munka.

A projekt célja az épület hőveszteségének csökkentése, valamint a közintézmény energiagazdálkodásának ésszerűsítése. Kicserélik az épület 220 homlokzati nyílászáróját, sor kerül a homlokzati falak utólagos talajnedvesség elleni szigetelésére és külső oldali hőszigetelésre is.

Továbbá megtörténik a magastető és a padlásfödémek hőszigetelése, valamint a lapostető hő- és csapadékvíz elleni szigetelése. Megvalósul a hőközpont korszerűsítése és szabályozhatóvá tétele, valamint a használati melegvízrendszer korszerűsítése is.

A pályázat tartalmazza az akadálymentesítést is. A „Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola energetikai korszerűsítése” című projekt összköltsége több mint 543 millió forint. Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be, melyben megkapta az erre a célra kért vissza nem térítendő 292 millió forintot, melyet az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogat.

A további összeget, vagyis a több mint 251 millió forintot az önkormányzat állja. A kivitelezés várható befejezése 2021. tavasza.

Forrás: kecskemet.hu

Kapcsolódó képek