menu

  • 2020.08.10.

Varázstáska: közel 100 gyermeknek már összegyűlt a tanszercsomag

Már közel 100 iskolatáska megtöltésére elég tanszer gyűlt össze a rászoruló gyermekek számára a Szemereyné Pataki Klaudia polgármester által elindított Varázstáska jótékonysági gyűjtőakció során.

Múlt hét hétfőn az Európa Jövője Egyesület is elvitte adományát a CSAK PONT irodájába. Engert Jakabné alpolgármester a helyszínen elmondta, bizakodó, mivel a tanszervásárlási roham még csak ezután jön. Mint kiemelte, már az is hatalmas segítség, ha csak egyetlen füzettel többet vásárol valaki, és beledobja a számára felesleges tanszert valamelyik gyűjtődobozba.

Engert Jakabné a Varázstáska tanszergyűjtő akció eredményeiről számolt be ma délelőtt a Család- és KarrierPONT Reile Géza utcai irodájában. Az alpolgármester elégedett azzal, amit a július közepe óta zajló jótékonysági megmozdulás eddig elért, de mint mondta, még messze vannak attól a céltól, amit kitűztek.

– 300 iskolatáska megtöltését vállaltuk, jelenleg pedig 80-100 körül tartunk, pedig az igazi nagy vásárlás most fog kezdődni. Én nagyon bízom benne, hogy az emberek ugyanolyan nagylelkűek lesznek, mint eddig – mondta az alpolgármester.

A tanszercsomagok értéke a táska árát is beleszámolva közel 20 ezer forint. Ez azért is nagy segítség, mert az iskolakezdés körüli kiadások még az ingyenes tankönyvek mellett is igencsak megterhelik egy nehéz helyzetben lévő család pénztárcáját – fűzte hozzá Engert Jakabné.

Hétfőn délelőtt az Európa Jövője Egyesület is elvitte adományát a CSAK PONT irodájába. Berei Andrea elnök elmondta, ők is megtapasztalták a járvány negatív hatásait, az idei évre tervezett Csiperót ugyanis el kellett halasztani 2021-re. Az egyesület úgy döntött, szeretne hozzájárulni a nehéz helyzetbe került családok terheinek enyhítéséhez.

– Ezeket a tanszereket egyesületünk még a két évvel ezelőtti fesztiválra vásárolta, így egyébként is gyerekeknek szántuk az ajándékokat – mondta Berei Andrea, az Európa Jövője Egyesület elnöke.

A Szemereyné Pataki Klaudia polgármester által elindított Varázstáska jótékonysági tanszergyűjtő akció augusztus 25-éig tart. Kecskemét nagyáruházaiban és most már a Firka papír- és írószerboltban is le lehet adni az adományokat, ahová az Auchan áruházból került át a gyűjtődoboz ma délelőtt.

Forrás: kecskemet.hu

Kapcsolódó képek