menu

  • 2020.08.17.

Menetrend.app már Kecskeméten is

2020. augusztus 18-án, kedden 14 órakor jelenik meg a menetrend.app csapatának legújabb okostelefonos alkalmazása, amely Kecskeméti Menetrend néven lesz elérhető a Google Play Store-ban.

A közlekedők mindennapjainak megkönnyítésére tervezett mobilalkalmazás tartalmazza mind a 46 helyi buszjárat menetrendjét, a járatok útvonalát, és az átszállási kapcsolatokat is. A városban közlekedők az alkalmazás segítségével bárhonnan elérhetik a járatok menetrendjét, megtekinthetik a megállóhelyi indulásokat, az utazástervező segítségével pedig akár automatikusan is megtervezhetik utazásukat. A kedvenc járatok, megállók és úti célok elmenthetők a későbbi gyors elérés érdekében.

Az alkalmazás a tömegközlekedési útvonaltervek mellett azt is megmutatja, mennyi ideig tartana az adott út gyalogosan vagy kerékpárral, illetve ez utóbbiakhoz részletes, lépésről lépésre történő navigációt is biztosít. Kerékpáros utazástervezés során a közutak mellett figyelembe veszi Kecskemét kerékpárút hálózatát is. A felhasználóknak lehetőségük van gyorsabb haladást preferáló, vagy a kerékpárutakat és csöndes mellékutcákat előnyben részesítő útvonalak közül választani. A tervezés természetesen mindkét esetben a kerékpárosokra vonatkozó szabályok figyelembevételével történik.

A menetrend.app alkalmazás nyáron ünnepelte nyolcadik születésnapját, országszerte közel 275 ezren használják utazásaik megtervezéséhez. Kecskemét hetedikként csatlakozik a támogatott városok listájához, így Budapest, Debrecen, Szeged, Miskolc, Pécs és Nyíregyháza után már a kecskeméti lakosok és ingázók számára is hasznos segítséget nyújt majd a mindennapi közlekedésben.

Az alkalmazás nyilvánosan elérhető adatok felhasználásával készült, és az utazóközönség visszajelzései alapján folyamatosan fejlődik.

Az alkalmazás letölthető a Google Play Store-ból: https://play.google.com/store/apps/details?id=hu.donmade.menetrend.kecskemet

(Az iOS app készül, hamarosan elérhető lesz.)

Bemutató oldal: https://menetrend.app/

AppCorner Kft.

Kapcsolódó képek